Skip to main content

Norska fjordar med Hurtigruten

Pris från:
9 995:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss.
  • Väg- och färjeavgifter.
  • Fyra nätter med del i dubbelrum.
  • Middag, dag 1, 2, & 3 på hotellet.
  • Frukost dag 2, 3 & 4 på hotellet.
  • Tågresa med Raumabanen, Dombås - Åndalsnes.
  • Båtresa (4h) på Geirangerfjorden-Ålesund-Geiranger, Hurtigruten.
  • Reseledarservice.
Boka resa

En resa med hisnande vackra höjdpunkter som Raumabanen med klassiska attraktioner som Kylling Bru och Trollveggen. I Ålesund väntar en fantastisk tur längs Geirangerfjorden med klassiska sevärdheter som vattenfallen "De sju systrarna" och "Brudslöjan".

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Hamar (70 mil)
Efter avresa från våra hemorter åker vi längs västkusten förbi Göteborg. Vi passerar gränsen till Norge via Svinesundsbron och fortsätter förbi Oslo innan vi når vårt mål Hamar och Scandic hotell. Under dagen pausar vi för lunch och fika på lämplig plats. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 2 – Raumbanen, Ålesund (32 mil)
Efter en god frukost åker vi till Dombås för en åktur på Raumabanen. Tåget passerar välkända attraktioner som bron Kylling Bru och klippväggen Trollveggen samt gör ett stopp på Bjorli. Tågresan tar ca två timmar. Vi kommer att få uppleva vyer vi sent ska glömma! Bussen hämtar oss i Åndalsnes för vidare färd till Ålesund. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 3 – Hurtigruten, Geiranger 
Efter frukost är det dags för en av resans höjdpunkter då vi går ombord på Hurtigrutens kryssningsfartyg Kong Harald. Båtturen tar cirka 4 timmar. Vi åker genom ett av Norges vackraste fjordlandskap till Geiranger. Efter en oförglömlig upplevelse får vi även tid att strosa runt på egen hand i Geiranger innan vi samlas åter i bussen och åker till Grotli Högfjällshotell. Här checkar vi in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 – Skjetten (42 mil)
Utvilade och efter en god frukost kör vi söderut på slingrande vägar genom dalgångar i det vackra landskapet till Skjetten för middag och övernattning på Quality Hotel Olavsgaard. På kvällen samlas vi åter och njuter av en gemensam middag på vårt hotell.   

Dag 5 – Hemresa (60 mil)
När vi har njutit av resans sista frukostbuffé, checkar vi ut och påbörjar vår hemresa. Vi gör uppehåll för möjlighet att köpa lunch och fika på lämpliga platser utmed färdvägen. Senare på kvällen tar vi farväl vid respektive hemort, med oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

 

Hotell
Scandic Hotel Hamar
Scandic Parken, Ålesund, 
Grotli Högfjällshotell
Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten,


 
Hurtigruten
Hurtigruten är en klassisk norsk båtlinje för transport av gods och passagerare mellan Bergen och Kirkenes. Den har kallats "Världens vackraste sjöresa" och går bl.a. via Norges världsarv Nærøyfjorden samt Geirangerfjorden. -Ett minne för livet!
*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/7
Se hållplatser & tider
BussNorska fjordar med HurtigrutenMer än 89 995:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Grotli Høyfjellshotell

Grotli Høyfjellshotell

Grotli Høyfjellshotell är ett historiskt hotell och ligger precis vid den natursköna Gamle Strynefjellsvegen och nära den vackra Geriangerfjorden. Hotellet är familjeägt och har behållit de ursprungli...
Quality Hotel Olavsgaard

Quality Hotel Olavsgaard

Välkommen till en herrgårdsbyggnad med unik arkitektur, byggd på historisk mark och med en alldeles särskilt varm atmosfär - och ändå moderna faciliteter. Hotellet är centralt beläget i lantliga omgiv...
Scandic Hotel Hamar

Scandic Hotel Hamar

Bo nära Hamars centrum, med vacker natur och många spännande aktiviteter precis utanför hotelldörren. Scandic Hamar genomgick en omfattande renovering och expansion under 2020 och 2021 och kan välkomn...
Scandic Parken Ålesund

Scandic Parken Ålesund

I hjärtat av Ålesund, med stadsparken och Fjellstua som grannar, hittar du Scandic Parken. Med närhet till bussar, hamnen och stadens centrum, och det rika kulturlivet så klart. Scandic Parken har 15...