Skip to main content

Norska fjordar med Hurtigruten

Status:
Fullt

En resa med hisnande vackra höjdpunkter som Raumabanen med klassiska attraktioner som Kylling Bru och Trollveggen. I Ålesund väntar en fantastisk tur längs Geirangerfjorden med klassiska sevärdheter som vattenfallen "De sju systrarna" och "Brudslöjan"

Sök resa

Program

Dag 1 – Hamar (70 mil)
Avresa tidig morgon från våra hemorter längs västkusten förbi Göteborg. Vi passerar gränsen till Norge via Svinesundsbron och fortsätter förbi Oslo innan vi når vårt mål Hamar och Scandic hotell. Under dagen pausar vi för lunch och fika på lämplig plats. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 2 – Raumbanen (32 mil)
Efter en god frukost åker vi till Dombås för en åktur på Raumabanen. Tåget passerar välkända attraktioner som bron ”Kylling Bru” och klippväggen ”Trollveggen” samt gör ett stopp på ”Bjorli”. Tågresan tar ca två timmar. Vi kommer att få uppleva vyer vi sent ska glömma! Bussen hämtar oss i Åndalsnes för vidare färd till Ålesund. Vi äter gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3 – Hurtigruten 
Idag är det dags för en av resans höjdpunkter då vi går ombord på ett av Hurtigrutens kryssningsfartyg. Båtturen tar ca 4 timmar. Vi åker genom ett av Norges vackraste fjordlandskap till Geiranger. Vi checkar in på vackert belägna Hotel Union och har sedan eftermiddagen fri till att på egen hand utforska omgivningarna. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4. – Hönefoss (50 mil)
Utvilade och efter en god frukost kör vi söderut på slingrande vägar genom vackra dalgångar i det vackra landskapet till Hönefoss för middag och övernattning på Hotel Ringerike. 

Dag 5 – Hemresa (65 mil)
Avresa efter frukost till riksgränsen för att sedan ta oss tillbaka till Sverige och våra hemorter. Vi gör uppehåll för lunch och bensträckare på lämpliga platser och är åter i våra hemorter sen kväll med många vackra vyer på näthinnan.

 

Hotell
Scandic Hotel Hamar, www.scandichotels.se/hotell/norge/hamar
Scandic Parken, Ålesund, www.scandichotels.se/hotell/norge/alesund
Hotel Union, Geiranger, www.hotelunion.no
Hotel Ringerike, Hönefoss.

Hurtigruten
Hurtigruten är en klassisk norsk båtlinje för transport av gods och passagerare mellan Bergen och Kirkenes. Den har kallats "Världens vackraste sjöresa" och går bl.a. via Norges världsarv Nærøyfjorden samt Geirangerfjorden.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/7BussNorska fjordar med HurtigrutenFullt6 595:-FulltMer information

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-