Skip to main content

Påskspecial -AERØ -En äkta Dansk sagoö

Pris från:
4 495:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro- & vägavgifter, färja Svendborg - Aerø t/r, 3 nätter med del i dubbelrum inkl. halvpension på Aerø hotel, lunchbuffé inkl. dryck, dag 2, påsklunchpaket, dag 3, Aerøpannkakor, dag 3, besök på Söbygaard, Skjoldnaes fyr, Bregninge Kirke, Voderup Klint & Marstal Kirke, guidning på Aerø, 3 timmars fri dryck (husets öl, vin och vatten) till påskbuffén, reseledarservice.
Boka resa

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet!

Sök resa

Program

Dag 1 - Aerø (23 mil)
Avresa på morgonen via Öresundsbron och Stora Bältbron till Svendborg på Fyn. Här får vi möjlighet att avnjuta en lunch på egen hand innan vi kör ombord på färjan. Båtturen till Aerø tar cirka 75 minuter och går genom den vackra danska övärlden. Väl framme på den lilla sagoön bekantar vi oss med den gamla mysiga delen av Aerøskøbing. Vi samlas sedan åter i bussen och åker vidare till öns största ort, Marstal och vårt Aerø Hotel, där vi checkar in för tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 - Rundtur 
På morgonen samlas vi i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi kommer att besöka Söbygaard, Danmarks minsta herrgård, Skjoldnaes fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet, samt Bregninge Kirke som är en av Aerøs vackraste kyrkor från 1200-talet. Vi besöker Voderup Klint som är en av de vackraste platserna på Aerø. Framför oss har vi här en unik vy som breder ut sig. Klippan är 33 meter hög och består av flera kilometerlånga stegformade terrasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. Vi avslutar rundturen med en gemensam lunchbuffé inklusive dryck på hotellet. Eftermiddagen erbjuder egen tid att spendera som man vill. På kvällen samlas vi i restaurangen för en gemensam middag.

Dag 3 - Påskafton 
Efter en stadig frukost tar vi oss till närmaste strand för att ta del av Aerös tradition ”Koge æg på påskelødagen”. Unga såväl som gamla samlas på stranden för att tända brasor som sedan används för att koka aeg, pølser och snobrød. När firandet på stranden är över tar vi oss tillbaka till hotellet, men tro inte att firandet är över. Nu vankas det aerøpannkakor & kaffe. På kvällen blir det stor påskbuffé inklusive fri dryck samt underhållning och dans. En kväll att minnas!

Dag 4 - Hemresa (23 mil)
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 10.00. Färden går till Aerøskøbing där vi strosar runt på egen hand. För den som önskar finns det möjlighet att äta lunch. Klockan 14:35 avgår färjan som tar oss till Svendborg. Resan fortsätter sedan vidare över Stora Bältbron, genom Danmark och via Öresundsbron tillbaka till Sverige. Vi tar farväl med oförglömliga minnen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/4BussPåskspecial - Aerø - En äkta dansk sagoöMer än 84 495:-BokaMer information

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Från hotellet är det ca 10 minuters promenad till stranden, resp. till centrala Marstal. Rummen är rymliga med dusch (bad i familjerummen), TV och gratis wi-fi. På hotellet finns bl.a. swimmingpool, b...

Resekalender

23/2Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-