Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau 2020

Status:
Fullt

Vår resa går till det ljuvliga Oberbayern vid Alpernas fot i sydligaste Tyskland. Vi får uppleva de unika Passionsspelen i Oberammergau . Historien om spelen sträcker sig ända tillbaka till 1633, då invånarna i den lilla byn drabbades av pesten. Man lovade då att om man skonades skulle man var tionde år uppföra ett spel om Jesu liv och lidande, ett löfte som infriades första gången året därpå. År 2020 kommer Passionsspelen på nytt att äga rum.  Vi får dessutom uppleva idylliska landskap med orörd natur och bilderboksbyar samt besöker München.

Sök resa

Program

Dag 1 – Halle (60 mil)
Avresa på morgonen via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch. Vi fortsätter resan på fina vägar väster om Berlin och Potsdam och kommer på kvällen fram till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 2 – Rosenheim (50 mil)
Efter en god frukost lämnar vi Halle. Vi åker söderut via Bayreuth genom Frankiska Schweiz, som det natursköna området mellan städerna Bayreuth och Nürnberg kallas. När vi har passerat München dröjer det inte länge innan vi kommer fram till staden Rosenheim, i den sydöstra delen av Bayern. Vi bor i lugna omgivningar på ett gemytligt hotell i bayersk stil strax utanför centrum.  Rosenheim är en trevlig mindre stad med gågator och goda inköpsmöjligheter.  På kvällen samlas vi för att äta middag på hotellet.

Dag 3 - Utflykt till Chiemsee ”Bayerns hav” (7 mil)
Vi gör en trevlig utflykt till Bayerns största sjö, Chiemsee.  Från Prien gör vi en kort båtresa till ön Herreninsel där vi besöker ett av Kung Ludwigs II:s slott, Herrenchiemsee, som är byggt med slottet Versailles som förebild. Vi får en guidad visning och tid att strosa runt i fantastiska omgivningar. På eftermiddagen är vi åter i Rosenheim och får egen tid. Vi äter middag på hotellet.

Dag 4 – Utflykt till München (15 mil)
Efter frukost åker vi till Bayerns huvudort, München.  Här gör vi en stadsrundtur med en lokalguide, som visar oss stadens främsta sevärdheter, Frauenkirche, Deutsches Museum, Olympiaområdet, Englischer Garten med kinesiska tornet, Viktualienmarkt  och mycket mer.  På eftermiddagen får vi tid att på egen hand utforska München.  Konst och kultur upplevs bäst på Tysklands främsta konstmuseum Alte, Neue, Moderne Pinakothek, för den bilintresserade är BMW Museum ett måste. Tidig kväll är vi åter i Rosenheim för gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5 - Passionsspelen i Oberammergau (12 mil)                   
Vi checkar ut från vårt hotell i Rosenheim och åker på fina vägar i det vackra bayerska landskapet till Oberammergau, som även är känd för sina träsniderier och vackert bemålade husfasader. Vi ska få vara med om en fantastisk heldagsföreställning. Alla på scenen, både skådespelare och kör måste antigen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senast 20 åren.  Förställningen framförs från kl. 13.30 – 16.00. Det blir sedan uppehåll för middag. Spelen fortsätter kl. 19.00 – 21.30. Efter förställningen åker vi till vårt logi, ett Gasthaus i Oberammergaus närområde för övernattning.

Dag 6 – Wittenberg (58 mil)                                                       
Vi äter frukost och lämnar sedan Oberammergau och åker norrut förbi Nürnberg, genom Frankiska Schweiz till Lutherstaden Wittenberg där vi ska övernatta. Vi äter avslutningsmiddag på vårt hotell.

Dag 7 – Hemresa (55 mil)
Vi lämnar Wittenberg och åker mot Rostock för att ta färjan över till Gedser. Vi fortsätter genom Danmark och tar oss åter till Sverige via Öresundsbron. Vi är åter i våra hemorter på kvällen efter en minnesvärd vecka.

 

 

Hotell

Landgasthof Hotel Happinger Hof, Rosenheim

Landgasthof Hotel Happinger Hof, Rosenheim

Ett gemytligt hotell i bayersk stil, beläget i lugna omgivningar strax utanför Rosenheims centrum. På hotellet finns restaurang, Biergarten, bastu m.m. www.happingehof.de...

Resekalender

23/1Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 200:-
24/1Ullared (via Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad, Vinslöv, Hässleholm)från 200:-
25/1Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 650:-
26/1Ullared (via Tollarp, Vä, Kristianstad, Knislinge, Broby, Osby)från 200:-
27/1Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 200:-