Skip to main content

Polen, Krakow -Gripande & berikande upplevelser

Pris från:
8 695:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss.
 • Väg och färjeavgifter.
 • Färjeöverfart Karlskrona- Gdynia t/r med del i utsides hytt.
 • Frukost på båten dag 2 & 6.
 • Middag på båten, dag 1 & 5.
 • Tre nätter med del i dubbelrum på Hotel Wyspianski, Krakow.
 • Middag på hotellet dag 2 & 3.
 • Frukost på hotellet dag 3, 4 & 5.
 • Guidat besök på Auschwitz-Birkenau, dag 3.
 • Entré & rundvisning, Wieliczka Saltgruva, dag 4.
 • Middag och folkloreshow på restaurang Morskie Oko, dag 4.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Vi besöker vårt grannland i sydöst och möts av gammalt och nytt i en sagolik blandning. Med boende i vackra Krakow och guidade besök i saltgruvan och Auschwitz-Birkenau.

Sök resa

Program -Läs mer här

Program -Läs mer här

Dag 1 – Karlskrona (ca 11 mil)
Efter upphämtning på kvällen åker vi mot Karlskrona. I hamnen väntar färjan som ska ta oss över till Gdynia. Väl ombord gör vi oss bekväma i våra hytter innan vi samlas för en gemensam middag. Båten avgår klockan 21:00. Övrig tid av kvällen njuter vi av fartygets alla faciliteter. 

Dag 2 – Gdynia–Krakow (ca 62 mil)
Vi äter en god frukost ombord och lägger till i hamnstaden Gdynia kl 06:30. Under dagen åker vi sedan söderöver, förbi Torun och Lodz mot resans mål Krakow. Vi gör uppehåll på lämplig plats för möjlighet att köpa lunch och fika. Sen eftermiddag kommer vi fram till Hotel Wyspianski i centrala Krakow, där vi checkar in för 3 nätter. På kvällen samlas vi för att avnjuta en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3 – Auschwitz & Birkenau
Vi äter en välsmakande frukost på hotellet och beger oss sedan med bussen de sju milen ut till forna koncentrationslägret Auschwitz – Birkenau. Här får vi en rundvandring med guide/hörlurar. - Ett tungt men intressant besök. Cirka klockan 13 åker vi tillbaka för att ägna resten av dagen åt att utforska Krakow. 

Vid torget som är ett av de största i Europa finns det affärer, restauranger och flera spännande sevärdheter. Här ligger de unika saluhallarna Sukiennice. De har sedan stadens grundande ägnats åt handel, där de viktigaste köpmännen samlades för att hämta kryddor, silke, läder och vax från fjärran länder. Krakow exporterade själva textilier, bly och salt (som naturligtvis utvanns från saltgruvan i Wieliczka).  Den ikoniska byggnaden har förklarats som ett av UNESCO´s världsarv. Vi får även se landmärket Basilikan Santa Maria och fästningen Barbican trona över staden.  Med över 8 000 historiska byggnader och otroliga konstskatter finns det alltid nya spännande upptäckter att göra i staden. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 4 – Wieliczka & Folkloreafton
Efter en god frukost samlas vi åter i bussen och efter bara en halvtimmes färd når vi södra delarna av staden och den gamla saltgruvan i Wieliczka. Vi får en intressant lokalguidad rundvandring. Eftermiddagen är fri för egna upptåg i Krakow centrum. På kvällen samlas vi för att avnjuta en god 3-rättersmiddag på Restaurang Moriske Oko. Här bjuds vi även på en härlig folkloreshow med vackra, färgsprakande kläder, härlig musik och polska traditioner. 

Dag 5 – Krakow–Gdynia (ca 62mil)
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Krakow. Färden går norrut, med stopp för möjlighet att köpa fika och lunch på lämplig plats utmed färdvägen. I Gdynias hamn väntar färjan som ska ta oss tillbaka till Karlskrona. Färjan seglar från hamnen klockan 19.30. Vi gör oss bekväma i våra hytter innan vi samlas åter för att avnjuta en gemensam middag i restaurangen. Vidare väntar en trevlig kväll ombord.

Dag 6 – Frukost & hemfärd
Klockan 08:00 lägger vi till i Karlskrona hamn. Efter en härlig frukost lämnar vi färjan och åker med bussen den sista etappen på resan. Vi tar farväl på hemorten med både härliga minnen och oförglömliga och starka upplevelser i bagaget. 


*Med reservation för tryckfel, ändringar samt ev. pris- och valutajuteringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/5
Se hållplatser & tider
BussPolen, Krakow -Gripande & berikande upplevelserMer än 88 695:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Wyspianski

Hotel Wyspianski

Hotel Wyspiaski ligger bara 5 minuters promenad från Krakóws vackra marknadstorg. Här erbjuds ljusa rum med satellit-tv & modernt badrum med hårtork. Det är cirka 10 minuters promenad till Kraków Gówn...