Skip to main content

Portugal -Lissabon

Pris från:
8 995:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss, flygresa Kastrup - Lissabon t/r (TAP Portugal), bro- & vägavgifter, fyra nätter med del i dubbelrum på Zenit Lisboa, Lissabon, transfer Lissabon flygplats - Zenit Lisboa t/r, middag på hotellet dag 1, frukost på hotellet dag 2 - 5, stadsrundtur (halvdag) med lokalguide dag 2, reseledarservice.
Boka resa

Tillbringa några oförglömliga dagar med oss i Portugals huvudstad, Lissabon. Staden är vackert belägen i den sydvästra delen av landet vid Atlantkusten, utspridd på kullarna längs floden Tejo. Vi får ta del av unik kultur i behagligt klimat.

Sök resa

Program

Dag 1 – Lissabon
Avresa från våra påstigningsorter på morgonen för resa till Kastrup. Vår reseledare är med under hela resan och är behjälplig vid incheckningen. Flyget (TAP Portugal) avgår kl. 12.20. Flygresan tar sedan ca 3,50 tim. och vi landar i Lissabon ca kl. 15.10 (det är 1 timmes tidsskillnad). Vår transferbuss väntar på flygplatsen och tar oss den korta sträckan in till centrum, ca 30 min., där vi checkar in på Hotel Zenit Lisboa. Vi får egen tid och kan bekanta oss med omgivningarna. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att äta en gemensam middag.  

Dag 2 – Stadsrundtur
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en omfattande rundtur, som vi gör delvis med buss och till fots. Vi besöker Arco da Rua Augusta, Alfama och Bairro Alto, den gamla stadsdelen i Lissabon. På Alfama-kullen ser vi borgen Castelo de São Jorge och kan njuta av en härlig utsikt över staden. I stadsdelen Belem och i området längs floden Tejo, upptäcker vi ett rikt kulturarv och får bland annat se klostret dos Jerónimos och Tornet Belém. Vid lunchtid avslutas den guidade turen i centrum och vi har resten av dagen fri för egna upptäckter.

Dag 3, 4 - Lissabon
Vi äter en välsmakande frukost på hotellet och har sedan två dagar till eget förfogande. Vår reseledare ger förslag på trevliga restauranger, museer och sevärdheter. Ett av Lissabons viktigaste museer är Nationalmuseet. Här finns stora samlingar av konst, skulpturer, smycken, keramik och textilier.  I Lissabon finns en rad spårvagnslinjer som trafikerar stadens kuperade landskap och unika sevärdheter som hissen, Elevador de Santa Justa, från Largo do Carmo till Rua do Ouro. En unik konstruktion med fantastisk utsikt från toppen. På kvällarna äter vi middag på egen hand och kan ta del av den portugisiska kulturen.

Dag 5 - Hemresa
Vi äter en välsmakande frukost på hotellet och har sedan ytterligare tid att strosa runt och njuta av staden.  På eftermiddagen väntar vår transferbuss som tar oss till flygplatsen. Flyget mot Köpenhamn avgår kl. 18.15 med ankomst till Kastrup vid 23-tiden . Vår buss hämtar på flygplatsen för att ta oss hem efter några minnesvärda dagar i Lissabon.

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10BussPortugal - LissabonMer än 88 995:-BokaMer information

Resekalender

17/4Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-