Skip to main content

Sagolika Gardasjön

Pris från:
7 995:-
Dagar:8
Resa i modern turistbuss, bro-, väg och färjeavgifter, 7 nätter med del i dubbelrum, välkomstdrink, middag dag 1-7, frukost dag 2-8, marknadsbesök i Lazise & kultur i Sirmione, utflykt till Malcesine, reseledareservice.
Boka resa

Gardasjön bjuder på ett ljuvligt klimat, fina badmöjligheter och sagolika vyer. Under våra dagar här får vi njuta av fantastiska omgivningar med oliv- och citrusträd, höga berg och gröna slätter, mysiga små byar och städer.Ett fantastiskt resmål som man gärna återvänder till.

Sök resa

Program Sagolika Gardasjön

Gardasjön


Gardasjön bjuder på ett ljuvligt klimat, fina badmöjligheter och sagolika vyer. Under våra dagar här får vi njuta av fantastiska omgivningar med oliv- och citrusträd, höga berg och gröna slätter, mysiga små byar och städer.Ett fantastiskt resmål som man gärna återvänder till.


Dag 1 – Jena (70 mil)     
Avresa på morgonen via Öresundsbron till färjan Gedser - Rostock. Under båtresan som tar ca 2 timmar finns det möjlighet att äta lunch. Vi fortsätter söderut förbi Berlin och Leipzig till staden Jena i Saal-dalen där vi ska övernatta på Maxx Hotel. Vi äter gemensam middag på hotellet.


Dag 2 – Riva, Gardasjön (75 mil)     Tidig morgon fortsätter vi genom det vackra mellantyska landskapet. Vi befinner oss snart i Bayern och passerar München och gränsen till Österrike. Landskapet växlar och det märks att vi närmar oss Alperna. Vi fortsätter söderut genom de natursköna Dolomiterna och når Trento, sedan har vi inte långt kvar till Gardasjön och Riva där vi checkar in för fem nätter på hotell Centrale. Vi bjuds på välkomstdrink och middag.


Dag 3 – Riva
Efter frukost ska vi bekanta oss med Riva, som är den största orten vid Gardasjön. Här finns ett mysigt centrum och en livlig strandpromenad med ett stort utbud av restauranger och butiker. Vi tar en gemensam promenad och får även möjlighet att utforska staden på egen hand. På eftermiddagen finns det möjlighet att välja till en utflykt till en lokal vingård. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.


Dag 4 – Riva
Vi äter frukost och middag på vårt hotell. För den som önskar finns det möjlighet att välja till en utflykt till vindistriktet Valpolicella med besök i den trevliga orten Bardolino.


Dag 5 - Lazise & Sirmione (20 mil)
Idag gör vi en utflykt längs med sjön. Vi kommer fram till den lilla staden Lazise, där det varje onsdag är marknad. Här kan vi fynda allt från kläder till skinnväskor m.m. Vi fortsätter söderut till sagobyn Sirmione, som är så vackert belägen på spetsen av en smal landtunga på Gardasjöns sydsida.  Vi får bl. a. se den gamla fästningen och de omtalade vallgravarna. Vi strosar runt bland smala kullerstensgränder med butiker och gemytliga restauranger.


Dag 6 – Malcesine (5 mil)
Vi gör vi en utflykt till Malcesine, som ståtar med slottet  Castello Scaligero. Här finns det möjlighet för den som önskar att ta linbanan upp till toppen av berget Monte Baldo (1 760 meter) därifrån har man en fantastisk utsikt över Gardasjön och omgivningen (entré tillkommer).  På eftermiddagen får vi egen tid att njuta av tillvaron vid sjön i Riva. Kvällen avrundas med gemensam middag på hotellet.


Dag 7 – Jena (75 mil)
På morgonen lämnar vi Gardasjön och påbörjar vår hemresa. Vi kör via Österrike till vårt övernattningshotell Maxx Hotel Jena. Vi äter middag på hotellet.  


Dag 8 – Hemresa (83 mil)
Efter tidig frukost fortsätter vi resan genom det tyska landskapet till Puttgarden. Här gör vi ett kort shoppingstopp innan vi kör ombord på färjan som tar oss Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och åker via Öresundsbron tillbaka till Sverige. Vi är åter i hemorten sent på kvällen efter härliga dagar vid Italiens största sjö, Riva del Garda.


Utflykter (Bokas i samband med resan)


Vingårdsbesök (175:-)
Vi gör en eftermiddagstur med vår buss och åker på lite mindre vägar till en av de lokala vingårdarna där vi får prova flera viner med tilltugg samt får möjlighet till inköp av både vin och olivolja.


Valpolicella (225:-)
Norr om staden Verona, öster om Gardasjön ligger ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt, Valpolicella. Här produceras bl. a. det välkända Amaronevinet. Vi åker genom böljande vinodlingar till en vinproducent där vi gör en vinprovning. Under dagen får vi även möjlighet att utforska den trevliga orten Bardolino, som ligger direkt vid Gardasjön.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/8BussSagolika GardasjönMer än 87 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Centrale, Riva del Garda

Hotel Centrale, Riva del Garda

Centrale, Riva del Garda är ett trestjärnigt, gemytligt hotell på centralt läge i Riva. Hotellet har en terrass ut mot hamnen och är beläget ca 8 minuters promenad från stranden. www.hotelcentralegard...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-