Skip to main content

Salzburgerland – Österrike

Status:
Fullt

På denna resa får vi uppleva den gemytliga österrikiska gästfriheten, imponerande alplandskap, idylliska små alpbyar och städer. Vi bor i Mittersill, som ligger i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern, omgiven av höga bergstoppar. Vi besöker Mozarts stad, Salzburg, och åker på den vackra alpvägen Grossglockner Hochalpenstrasse med fantastisk utsikt.

Sök resa

Program Salzburgerland – Österrike

Dag 1 – Landsberg (60 mil)

Avresa på morgonen via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar finns det möjlighet att äta lunch och och shoppa till sjöpriser. Vi fortsätter söderut förbi Berlin till vårt hotell i Landsberg där vi ska övernatta på Mercure Hotel. Vi äter en gemensam middag i hotellets restaurang.  


Dag 2 – Mittersill (60 mil)

Vi äter frukost och fortsätter sedan resan genom det vackra mellantyska skogs- och bergslandskapet. Vi passerar Nürnberg och åker vidare mot München, ölet och Bayerns huvudstad. Från München fortsätter vi mot Österrike. Efter några mil, när alperna börjar träda fram, viker vi av söderut mot Kufstein. Vi fortsätter de sista milen fram till den idylliska alporten, Mittersill i Salzburgerland, där vi skall bo i fem nätter på hotell Wieser.  Efter incheckning samlas vi i restaurangen för kvällens middag.


Dag 3 – Mittersill

Vår mysiga alport ligger fint inbäddad bland de höga topparna i nationalparken Hohe Tauern. Här får vi uppleva naturen från sin vackraste sida. Här finns bl. a. Österrikes högsta bergstopp och största glaciärer, imponerande klippor och brusande vattenfall. Vår första morgon sover vi ut och tar det lugnt. På förmiddagen bekantar vi oss med de närmaste omgivningarna. Efter lunch tar vår reseledare med oss på en utflykt. 


Dag 4-6 – Utflykter

Vi tillbringar härliga dagar i ett naturskönt område och gör spännande utflykter . Vi äter frukost och middag på vårt hotell. 

En av dagarna åker vi på en av de vackraste vägarna i Alperna, Grossglockner Hochalpenstrasse, som börjar i Bruck. Vår buss klättrar genom 36 hårnålskurvor mellan de mäktiga bergsmassiven. På 2 504 meters höjd når vi vägens högsta punkt, då vi passerar genom Hochtortunneln. När vi kommit genom tunneln har vi lämnat landskapet SalzburgerLand och kommit till Kärnten. Här ringlar sig vägen ner för att så småningom bära uppåt mot utsiktsplatsen Frans Josefs Höhe. Härifrån har vi en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta berg. 


Vi besöker Salzburg Mozarts födelsestad, som är vackert belägen vid floden Salzach. Högt ovanför staden på Mönchberg ligger Hohensalzburg, den välbevarade fästningen som började byggas redan år 1077. Vi lär känna staden under en rundvandring och får bl. a. se Domkyrkan och St. Peters klosterkyrka, Festspelsplatsen, torget Altmarkt, Getreidegasse, den livliga gågatan med sina välbevarade fasader från 1200-talet och Mozarts födelsehus. Vi får även tid till eget förfogande för shopping eller bara för att strosa runt och njuta av omgivningarna i denna vackra stad. 


Utflykten till Berchtesgaden och Örnnästet är en annan höjdpunkt på vår resa. Vi passerar den österrikiska gränsen och åker in i Tyskland för att besöka Hitlers Örnnäste - Kehlsteinhaus, som ligger högt upp på en bergstopp ovanför orten Berchtesgaden. Från Obersalzberg tar vi oss med specialbuss den sista sträckan och därefter med hiss upp till Örnnästet och förundras över hur man på en alptopp har kunnat bygga något liknande.


Vi gör även en utflykt till de mäktiga vattenfallen i Krimml. Via Gerlosvägen tar vi oss till ett av områdets imponerande naturscenerier, vattenfallen i Krimml, som är de högsta i Europa. De tre fallen har en fallhöjd på 380 meter. Vi promenerar fram till vattenfallen och från utsiktsplatserna får vi på nära håll njuta av de vackra fallen.


Dag 7 – Hann. Münden (65 mil)    

Efter frukost är det dags att åka norrut. Vi åker via München och Fulda till den lilla korsvirksstaden Hann. Münden där vi ska tillbringa vår sista natt på resan. Vi äter avslutningsmiddag på hotellet. 


Dag 8 - Hemresa (65 mil)

Efter en välsmakande frukost är det dags att vända hemåt igen efter en upplevelserik resa med många fantastiska reseminnen att ta med hem. Vi åker via Hannover och Hamburg till färjan i Puttgarden och gör även ett kortare uppehåll för shopping. Vi åker genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter.

 

Hotell
Mercure Hotel, Landsberg, www.mercure.com
Hotel Wieser, MIttersill, www.hotel-wieser.at
Hotel Auefeld, Hann. Münden, www.transworldhotels.com

 

Hotell

Hotel Wieser, Mittersill

Hotel Wieser, Mittersill

Wieser är ett mycket omtyckt familjeägt hotell som är beläget i orten Mittersill. På hotellet finns bl. a. en trevlig wellness-avdelning med inomhuspool, bastu, relaxrum m.m. I restaurangen får vi pro...

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-
20/7TUR för en dag till GILLELEJE via S. Sandby-Teckomatorpfrån 280:-
23/7TUR för en dag till GILLELEJE via Sjöbo-Höörfrån 280:-
24/7TUR för en dag till GILLELEJE via Löderup-Ystadfrån 280:-
28/7Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-