Skip to main content

Samsø i sommarskrud

Status:
Fullt

Följ med oss till Samsø och upplev ön som ligger mitt i Kattegatt mellan Själland och Jylland. En fantastisk ö med omväxlande natur i härlig sommarskrud.  Ön består också av ett pärlband av pittoreska byar, var och en med sin egen karaktär och charm.

 

Sök resa

Program Samsø i sommarskrud

Dag 1 - Samsø (20 mil)
Efter upphämtning på våra påstigningsorter går färden mot Danmark. Vi åker över Öresundsbron och fortsätter via Roskilde till Birkegårdens Haver. Här finns bl. a. en engelsk-, en japansk-, en kloster- och en prärieträdgård. I lugn och ro strosar vi runt bland blommor och blad, vattenfall och fontäner och njuter av en kaskad av dofter och färger. Vi avslutar besöket med gemensam lunch inkl. dryck och åker sedan vidare till Kalundborg där färjan till Samsö väntar. Under överfarten som tar ca 1,15 tim. finns det möjlighet att fika. När vi kommer fram till Samsö har vi bara några kilometer till vårt hotell i Tranebjerg. Efter incheckning och egen tid samlas vi för välkomstmiddag i hotellets restaurang.

Dag 2 – Rundtur 
Efter frukosten träffar vi vår lokalguide som ska ta oss med på en spännande heldagstur med vår buss runt på Samsø. Vi börjar med ett besök på det lokala muséet där vi ser en kort film om ön, dess historia och utveckling. På förmiddagen bekantar vi oss med den södra delen av ön och besöker bl. a. Ballen med härlig hamnmiljö och butiker, vidare till Saelvig och vår restaurang för att njuta av en lunch och av utsikten över havet. På eftermiddagen åker vi norrut bl. a. längs med Stavnsfjorden till Langør , öns äldsta och enda naturliga hamn. Vi får uppleva fridlysta Nordby Bakker och idylliska Nordby med sitt klocktorn, lilla damm och fina små hus. Lite senare på eftermiddagen är vi åter vid vårt hotell i Tranebjerg och får tid för egna upptäckter innan det är dags för en god middag på vårt hotell.

Dag 3 – Fågelshow, hemresa (20 mil)
När vi har ätit frukost åker vi till Ballen där vi får möjlighet att strosa runt och göra lite inköp. Sedan åker vi till Falkecenter där vi ska få se en mäktig fågeluppvisning med bl.a. pilgrimsfalk och havsörn. Om tiden medger gör vi även ett besök i den lilla närliggande gårdsbutiken.  Tidig eftermiddag är det sedan dags för hemresa med färjan till Kalundborg. Vi fortsätter mot Öresundsbron och våra hemorter efter några härliga dagar på denna fantastiska ö.

 

Hotell

Flinchs Hotel, Tranebjerg

Flinchs Hotel, Tranebjerg

Flinchs Hotel Ett trevligt hotell beläget i Tranebjergs centrum med perfekt läge för våra utflykter på Samsø. www.flinchshotel.dk

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-
20/7TUR för en dag till GILLELEJE via S. Sandby-Teckomatorpfrån 280:-
23/7TUR för en dag till GILLELEJE via Sjöbo-Höörfrån 280:-
24/7TUR för en dag till GILLELEJE via Löderup-Ystadfrån 280:-
28/7Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-