Skip to main content

Sång och dansfestivalen i Tallin

Pris från:
5 775:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss, färjeavgift Stockholm – Tallinn t/r, två nätter med del i tvåbäddshytt insides, två nätter med del i dubbelrum på Tallink City Hotel, Tallinn, middagsbuffé inkl. dryck (öl, vin, vatten) dag 1, frukost dag 2 – 5, stadsrundtur i Tallinn med lokalguide, entré till Dansfestivalen dag 2, entré till Sångfestivalen dag 3, entré & guidning på Rocca al Mare, reseledarservice.
Boka resa

Följ med oss till den till den populära Sång- och Dansfestivalen i Tallinn, som äger rum vart femte år.  Sångfesterna hålls på Sångarfältet i Tallinn, där vi får möjlighet att lyssna till tusentals körsångare. Vid den senaste Sångfesten, 2014, uppträdde fler än 30 000 körsångare. Festivalen inleds med ett festtåg till Sångarfältet. Välkommen att delta i en oförglömlig upplevelse!
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Stockholm (60 mil)
Avresa på morgonen till Stockholm, där vi går ombord på Tallinks fartyg, som tar oss vidare till Tallinn. Efter incheckning i våra hytter samlas vi i restaurangen för att avnjuta den stora middagsbuffén inkl. fri dryck(öl, vin, vatten), sedan är kvällen fri för alla nöjen ombord.

Dag 2. – Tallinn, Dansfestivalen
Väl framme i Tallinn välkomnas vi av en lokalguide som förgyller vårt besök och tar oss med på en intressant rundtur, som vi gör dels med vår buss och till fots i den medeltida delen av staden.  Vi får bl. a. se den vackra Alexander Nevskijkatedralen och det pittoreska medeltida torget med Rådhuset. Därefter checkar vi in på vårt hotell. Tidig kväll beger vi oss till Kalev stadion för att se en färgsprakande folkloreuppvisning med tusentals dansare.

Dag 3 – Tallinn, Sångfestivalen
Efter en välsmakande frukost får vi möjlighet att utforska Tallinn på egen hand. Staden lockar med sin vackra medeltida stadskärna, mysiga caféer, hundratals restauranger och inbjudande shopping till låga priser. En spännande stad där vi har det mesta inom promenadavstånd.

Vid 14-tiden samlas vi för att se det stora festtåget, där sångare och folkdansare tillsammans promenerar ut till Sångarfältet. Sångfesten är en festival med gamla anor, den första nationella sångfestivalen ägde rum redan 1869 i Tartu. Musiken har alltid varit en viktig del i bevarandet av den nationella estniska självkänslan. Sångerna har gått i arv från generation till generation. Denna sångtradition får vi ta del av under en konsert.

Vi äter middag på egen hand. På kvällen tar vi oss ut till Sångarfältet för att tillsammans få njuta av en mäktig konsert med körsång under några timmar. Vi är tillbaka sen kväll på vårt hotell.

Dag 4 - Rocca al Mare
Vi sover ut och äter därefter frukost. På förmiddagen besöker vi Rocca al Mare, ett friluftsmuseum som påminner om vårt Skansen.  Därefter åter till Tallinn för lite egen tid innan vi återigen går ombord på Tallinks fartyg för hemresa. Det finns flera restauranger att välja mellan och mat för alla smaker.

Dag 5 - Stockholm (60 mil)
Medan vi äter frukost glider fartyget in i Stockholms vackra skärgård. Vi går iland och åker hemåt efter en innehållsrik och minnesvärd resa.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/7BussSång- och Dansfestivalen i TallinnMer än 85 775:-BokaMer information

Hotell

Tallink City Hotel, Tallinn

Tallink City Hotel, Tallinn

Tallink City Hotel är ett 4-stjärnigt hotell, beläget i centrum nära shopping, kvällsnöjen och Gamla stan. Tallinns finaste shoppingcenter Viru Keskus ligger mittemot hotellet. www.tallinkhotels.com/t...

Resekalender

26/4Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-