Skip to main content

Savalen

Pris från:
8 095:-
Dagar:7
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, middagsbuffé på DFDS dag 1, 1 natt med del i insides tvåbäddshytt DFDS, 4 nätter på Savalen inkl. helpension, 1 natt på Scandic Grand, Örebro inkl. halvpension, utflykter enligt programmet, fjellcruise på Savalen halvdag, Röros halvdag, shopping i Tynset halvdag, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en oförglömlig resa till förtrollande Savalen Fjällhotell & spa, 707 meter över havet!

Sök resa

Program -Savalen

Dag 1 – Köpenhamn (4 mil)
Efter upphämtning kör vi via den ståtliga Öresundsbron till Köpenhamn. I DFDS terminalen väntar ett lyxigt fartyg som ska ta oss till Oslo.  Under kvällningen serveras middagsbuffé och resten av aftonen kan man ta del av båtens stora nöjesutbud på egen hand.

Dag 2 – Savalen (32 mil)
Efter en bra natts sömn njuter vi av en god frukost. Utsikten är helt fantastisk när båten tar sig fram i Oslofjorden. Cirka klockan 09:45 är vi framme i Oslo.  Vi checkar ut från våra hytter och fortsätter med buss genom fantastiska landskap mot Savalen.  Vi gör fikastopp på lämpliga platser utmed resvägen. Under eftermiddagen blir vi varmt mottagna av Savalens personal. Därefter checkar vi in och bekantar oss med hotellet. På kvällen blir det middag i restaurangen och senare dans till levande musik i Kopparsalen.

Dag 3–5 – Savalen
Kaffe på sängen varje morgon om man önskar. Frukost, eftermiddagskaffe och hembakta kakor varje dag. Levande-ljusafton med räkfrossa. Stort Österdals-bord med stort urval av varma och kalla rätter. Sjung med oss, tillsammans med husbandet. Dansmusikerna spelar ”riktig” dansmusik i Kopparsalen varje kväll. Möjlighet till morgongymnastik.  På egen hand/ gemensam rundtur och information om Savalen på fina och markerade vandringsleder. Stora bufféer i kombination med 3-rätters middagar på kvällen. Bassäng med 32 grader klorfritt vatten, avslappnande massagestenar & bubbelbad, 38 grader. Spaavdelning, professionella terapeuter & behandlingar.


Fjellcruise på Savalen, halvdag
En av dagarna får vi en fantastisk båttur på Savalen Sjön Savalen är 13 km lång
och ligger i både Tynset och Alvdal kommun. Vi tar båten ena sträckan och bussen den andra. I båten blir det kaffeservering under tiden som vi får höra de många historierna kring sjön Savalen och de närliggande områdena. Båtturen tar cirka 1 timme och 15 minuter. På bussturen gör vi ett stopp på Kolbotn där Hulda och Arne Garborg bodde. Totalt cirka 3 timmars tur.

Röros, halvdag (ca 16 mil)
På väg norrut genom Nord-Österdalen passerar vi Tolga, där Egil Storbekken bodde. Vi passerar även Os med Hummelfjell innan vi ankommer till gruvbyn Röros. Gruvorna är nerlagda men andra näringar har tagit över så byn består och minnena är många. Vi besöker det gamla kopparsmältverket som nu är ett av landets finaste museer, och den mera kända Røroskjerka – en av Norges största.

Shopping i Tynset, halvdag, (4 mil)
Tynset är administrationscentralen för Nord- østerdalen. Här finns landets mest besökta kulturhus och butiker som kan tillfredsställa de shoppinglystna. Detta är en så kallad shoppingtur och körs oftast utan guide. Bussturen till Tynset tar cirka 25 minuter.     

Dag 6 Savalen – Örebro (54 mil)
Efter frukost och utcheckning tar vi farväl av familjen Hektoen och Savalen. Vår färd går över fjällen med otroligt vackra och skiftande naturscener på fjälltopparna. Vi gör stopp på lämpliga platser för lunch och fika. Mot kvällningen når vi Hotel Scandic Grand i Örebro. Gemensam middag.

Dag 7 Karlstad – Malmö (53 mil)
Efter frukost checkar vi ut och samlas i bussen för hemfärd. Vi reser söderut förbi Vättern, genom det småländska landskapet med uppehåll för lunch och fikapauser. Vi tar farväl med många oförglömliga minnen i bagaget.

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/9BussSavalenMer än 88 095:-BokaMer information

Hotell

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Hotell Savalen Hotel & Spa är en anläggning med karaktär och ligger i natursköna och idylliska omgivningar 707 meter över havet i nord østerdalske berg. Beläget 190 km från Trondheim, 218 km från Hama...

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-