Skip to main content

Savalen Fjellhotell & spa

Pris från:
8 795:-
Dagar:7
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro- & vägavgifter
  • 1 natt med del i dubbelrum, Scandic Klarälven, Karlstad inkl. HALVPENSION
  • 4 nätter på Savalen Fjellhotell & Spa, inkl. HELPENSION
  • 1 natt på Scandic Hotel Grand, Örebro, inkl. HALVPENSION
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledarservice
Boka resa

Följ med på en oförglömlig resa till förtrollande Savalen Fjellhotell & Spa Vi blir bortskämda med delikat mat, vackra vyer & spännande utflykter - 707 meter över havet!
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Karlstad (48 mil)
Avresa på morgonen via Jönköping och Skövde mot Karlstad. Under resans gång gör vi uppehåll för lunch och fika på lämplig plats. Väl framme i Karlstad checkar vi in på Scandic Hotell Klarälven. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.  

Dag 2 – Savalen (43 mil)
Efter frukosten checkar vi ut och reser vidare. När vi har passerat gränsen till Norge kommer vi att stanna vid Morokulien, som är en mycket vacker rastplats. Vi fortsätter resan och under eftermiddagen når vi Savalen där vi blir varmt mottagna av Savalens personal. Vi checkar in och bekantar oss med hotellet. På kvällen blir det middag i restaurangen och senare dans till levande musik i Kopparsalen.

Dag 3 – 5 Savalen
Frukost, eftermiddagskaffe & hembakta kakor varje dag. Levande-ljusafton. Stort Österdalsbord med stort urval av varma och kalla rätter. Sjung med oss, tillsammans med husbandet. Dansmusikerna spelar ”riktig” dans-musik i Kopparsalen varje kväll. Möjlighet till morgongymnastik. På egen hand eller gemensam rundtur och information om Savalen på fina och markerade vandringsleder. Stora bufféer i kombination med 3-rätters middagar på kvällarna. Bassäng med 32 grader klorfritt vatten, av-slappnande massagestenar och bubbelbad, 38 grader. Spaavdelning med professionella terapeuter och behandlingar. 

Under dessa dagar kommer vi att göra fyra utflykter, en till "Jutulhogget", som är en 2,4 km lång Canyon. En av dagarna gör vi en utflykt till "Tronfjellveien", som är Norges näst högsta bilväg, 1 660 meter över havet och tar oss hela vägen till toppen av Trondfjell. Den tredje utflykten är till en levande fäbod, där vi blir serverade våffla och kaffe. Den sista utflykten är gruvorna Röros. Gruvorna är nerlagda men andra näringar har tagit över så byn består och minnena är många. 

Dag 6 – Örebro (40 mil)
Efter frukost och utcheckning tar vi farväl av familjen Hektoen och Savalen. Vår färd går över fjällen med otroligt vackra och skiftande naturscener på fjälltopparna. Vi gör stopp på lämpliga platser för lunch och fika. Tidig kväll når vi Scandic Hotell Grand i Örebro för över-nattning och gemensam middag.

Dag 7 – Malmö (50 mil)
Efter frukost checkar vi ut och samlas i bussen för hemfärd. Vi reser söderut förbi Vättern, genom det småländska landskapet med uppehåll för lunch och fikapauser. Vi tar farväl med många oförglömliga minnen i bagaget.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8BussSavalen Fjellhotell & spaMer än 88 795:-BokaMer information

Hotell

Savalen Fjellhotell & Spa

Savalen Fjellhotell & Spa

Savalen Fjellhotell & Spa är en anläggning med karaktär som ligger i natursköna och idylliska omgivningar 707 meter över havet i nord østerdalske berg. Beläget 190 km från Trondheim, 218 km från Hamar...