Skip to main content

Savalen i sköna september

Pris från:
8 495:-
Dagar:7
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, middagsbuffé på DFDS dag 1, 1 natt med del i insides tvåbäddshytt, DFDS, 4 nätter på Savalen Fjellhotell & Spa inkl. helpension, 1 natt på Scandic Hotell Karlstad City inkl. halvpension, utflykter enligt programmet, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en oförglömlig resa till förtrollande Savalen Fjellhotell & Spa, 707 meter över havet!
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Köpenhamn (4 mil)
Efter upphämtning kör vi via den ståtliga Öresundsbron till Köpenhamn. Vid DFDS terminal väntar ett lyxigt fartyg som ska ta oss till Oslo. Under kvällen serveras middagsbuffé och resten av aftonen kan man ta del av båtens stora nöjesutbud på egen hand.

Dag 2 – Savalen (32 mil)
Efter en bra natts sömn njuter vi av en god frukost. Utsikten är helt fantastisk när båten tar sig fram i Oslofjorden. Cirka klockan 09:45 är vi framme i Oslo. Vi checkar ut från våra hytter och fortsätter resan med buss genom fantastiska landskap mot Savalen. Vi gör lunch och fikastopp på lämpliga platser utmed resvägen. Under eftermiddagen blir vi varmt mottagna av Savalens personal. Därefter checkar vi in och bekantar oss med hotellet. På kvällen blir det middag i restaurangen och senare dans till levande musik i Kopparsalen.

Dag 3-5 - Savalen
Kaffe på sängen varje morgon om man önskar. Frukost, eftermiddagskaffe & hembakta kakor varje dag. Levandeljusafton med räkfrossa. Stort Österdalsbord med stort urval av varma och kalla rätter. Sjung med oss, tillsammans med husbandet. Dansmusikerna spelar ”riktig” dansmusik i Kopparsalen varje kväll. Möjlighet till morgongymnastik. På egen hand/ gemensam rundtur och information om Savalen på fina och markerade vandringsleder. Stora bufféer i kombination med 3-rätters middagar på kvällen. Bassäng med 32 grader klorfritt vatten, avslappnande massagestenar & bubbelbad, 38 grader. Spaavdelning med professionella terapeuter och behandlingar.

Under dessa dagar kommer vi att göra fyra utflykter, en till "Jutulhogget", som är en 2,4 km lång Canyon. En av dagarna gör vi en utflykt till "Tronfjellveien", som är Norges näst högsta bilväg, 1 660 meter över havet och tar oss hela vägen till toppen av Trondfjell. Den tredje utflykten är till en levande fäbod, där vi blir serverade våffla och kaffe. Den sista utflykten är gruvorna Röros. Gruvorna är nerlagda men andra näringar har tagit över så byn består och minnena är många. 

Dag 6 – Karlstad (43 mil)
Efter frukost och utcheckning tar vi farväl av familjen Hektoen och Savalen. Vår färd går över fjällen med otroligt vackra och skiftande naturscener på fjälltopparna. Vi gör stopp på lämpliga platser för lunch och fika. Tidig kväll når vi Scandic Hotell Karlstad City för övernattning och gemensam middag.

Dag 7 – Hemresa (50 mil)
Efter frukost checkar vi ut och samlas i bussen för hemresa. Vi reser söderut förbi Vättern, genom det småländska landskapet med uppehåll för lunch och fikapauser. Vi tar farväl med många oförglömliga minnen i bagaget.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/9BussSavalenMer än 88 495:-BokaMer information

Hotell

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Savalen Fjellhotel & Spa är en anläggning med karaktär och ligger i natursköna och idylliska omgivningar 707 meter över havet i nord østerdalske berg. Hotellet är beläget 190 km från Trondheim, 218 km...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-