Skip to main content

Schlemmin -Förtrollande slottsresa

Status:
Fullt

Följ med på en resa utöver det vanliga med boende på anrika slott Schlemmin. Det är vackert beläget och man kan drömma sig tillbaka till dess glanstid. Vi kommer att göra trevliga, minnesvärda utflykter samt äta och dricka riktigt gott!

Sök resa

Program

Dag 1 - Schlemmin (25 mil)
Avresa på morgonen för resa till Trelleborg där färjan till Sassnitz väntar. Ombord äter vi en gemensam frukostbuffé och sedan har vi gott om tid att njuta av överfarten och kan shoppa till sjöpriser. Vid lunchtid är vi framme i Sassnitz och kör till Bergen där vi gör ett kort stopp för shopping på REAL. Här får vi även möjlighet att äta lunch. Sedan fortsätter vi vidare över Rügen genom vackra landskap till kejsarstaden Tribsees. Sista etappen går via Badsulze och Marlow till Schlosshotel Schlemmin i härliga omgivningar. Efter incheckning samlas vi för att göra en skogstur med häst och vagn. Vi bjuds även på en öl eller ett glas vin. På kvällen äter vi välkomstmiddag på slottet.

Dag 2 – Båttur med hjulångaren ”River Star”
Efter en stärkande frukost lämnar vi vårt hotell för en trevlig utflykt. Vi besöker bl. a. bärnstensstaden Ribnitz-Damgarten. Vårt näst mål är kurorten Ostseebad Prerow. Härifrån ska vi göra en nostalgisk båttur med hjulångaren River Star. Ombord finns det möjlighet att köpa dryck och mat. Efter båtturen återvänder vi till ”vårt” slott via Ahrenshoop och Wustrow. På kvällen äter vi gemensam middag på slottet.

Dag 3 – Hemresa (30 mil)
Vi lämnar Schlemmin på morgonen för resa till Rostock. Vi åker på mindre vägar och passerar bl.a. Dettmansdorf och Sanitz. I Rostock får vi möjlighet till prisvärd gränshandel innan det är dags att ta färjan till Gedser. Vi forsätter genom Danmark tillbaka till Sverige efter några minnesvärda dagar i härlig slottsmiljö.
 

 

 

 

 

Hotell

Park- und Schlosshotel Schlemmin

Park- und Schlosshotel Schlemmin

Park- und Schlosshotel Schlemmin är ett slott från mitten av 1850-talet, renoverat 2002. Rummen är mycket trevligt inredda med dubbelsäng, skrivbord, sittmöjligheter och moderna badrum. Hotellet har t...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-
26/5Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-
28/5Ullared (via Sölvesborg-Hässleholm)från 240:-
1/6Bordershop (75 kg) via Åhusfrån 500:-
1/6Ullared (via Tollarp-Osby)från 240:-