Skip to main content

Schwedenfest i Wismar

Pris från:
4 395:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- och färjeavgifter, 3 nätter med del i dubbelrum på Stadthotel Stern, Wismar, 3-rätters middag dag 1, frukost dag 2, 3 & 4, guidad stadsvandring med lokalguide i Wismar, besök hos Hanse Sektkellerei inkl. vinprovning med tilltugg, reseledareservice.
Boka resa

Schwedenfest i Wismar firas i augusti varje år till minne av Wismars svenska period.  Det bjuds på parader, musik, regatta och mycket annat trevligt under några festliga dagar.

Sök resa

Program

Dag 1 – Wismar  (38 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen och åker genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch.  Väl framme i Rostock har vi endast en timmes resa till Wismar. Vi checkar in på vårt hotell, som är beläget mitt i centrum och får sedan lite egen tid. Den första kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2 – Stadsvandring & Sektprovning
Vi äter en god frukost på hotellet och ska sedan göra en guidad stadsvandring med en lokalguide. Hansastaden Wismar är belägen mellan Lübeck och Rostock vid kusten i Mecklenburg Vorpommern. Här finns många intressanta sevärdheter, fina byggnads- och kulturminnen. Den gamla stadskärnan blev upptagen på UNESCO:s världsarvslista i juni 2002. 

Efter lunch ska via besöka Hanse Sektkellerei  för en guidad visning. Vi får lära oss mer om tillverkningen av mousserande vin och bjuds även på provsmakning med tilltugg.  Sedan är dagen fri att ta del av ”Svenskfesten”. 

Dag 3- Schwedenfest
Efter en välsmakande frukost står dagen till fritt förfogande i Wismar. Det bjuds på ett spännande program med underhållning på det gamla marknadstorget. Svenska militärhistoriska föreningar och förband brukar medverka med uppvisningar och exercisövningar. Vid den gamla hamnen startar seglingstävlingen Schwedenkopfregatta.

Dag 4 – Hemresa (ca 38 mil)                            
Efter frukost får vi mer tid för folkfesten i Wismar. Vi får bland att se den festliga paraden som går genom staden.  Vi lämnar Wismar tidig eftermiddag och tar oss till Puttgarden för färjeöverfart till danska Rödby. Resan går vidare genom Danmark med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter efter en minnesvärd resa.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/8BussSchwedenfest i WismarMer än 84 395:-BokaMer information

Hotell

Stadthotel Stern, Wismar

Stadthotel Stern, Wismar

Stadthotel Stern, Wismar är ett fyrstjärnigt hotell, beläget mitt i gamla stan nära sevärdheter, hamnen och shoppinggatan. Hotellet har restaurang, bar och en spa-anläggning. www.stadthotel-stern.de...

Resekalender

26/4Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-