Skip to main content

Smakfullt möte mellan 3 länder

Pris från:
9 495:-
Dagar:7
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro-, väg & färjeavgifter.
 • Entré & tågtur i Grottorna, Valkenburg.
 • 6 hotellnätter med del i dubbelrum.
 • Frukost på hotellet, dag 2-7.
 • Middag på hotellet, dag 1-6.
 • Lokalguide i Maastricht.
 • Båttur på Mass i Maastricht.
 • Vinprovning på vingård i Maastrichtområdet.
 • Lokalguide i Aachen.
 • Ölprovning & rundtur på Brand Bierbrouwerij, Wijlre.
 • Lokalguide i Liege med provsmakning av lokala produkter.
 • Guidad rundtur & ölprovning på Abbaye du Val-Dieu, Aubel.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Underjordiska upplevelser, trädgårdslabyrinter och konstrastfyllda städer är några av höjdpunkterna på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Addera smakfulla delikatesser så som belgisk choklad, kloster öl och nederländskt vin. 

Sök resa

Program

Dag 1 - Sverige - Hanover (ca 50 mil)
Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Det finns möjlighet att köpa lunch eller fika under överfarten som tar cirka 45 minuter. Vi fortsätter sedan bussresan söderut förbi Lübeck och Hamburg och når Ghotel hotel och living i Hannover sen eftermiddag. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
 
Dag 2 - Hannover–Valkenburg (ca 40 mil)
Efter en härlig frukostbuffé rullar vi vidare mot Ruhrområdet och når så småningom den holländska gränsen. Vi äter lunch på egen hand på någon lämplig plats. Väl framme i Valkenburg går vi under jord. I stadens populära grottor får vi en guidad rundtur genom att åka med ett specialtåg. Grottornas spännande historia blir än mer fängslande i de slingrande och mörka underjordiska gångarna. Under turen ser vi bland annat unika vägg-målningar, skulpturer och plaketter. Nere i grottorna har människor även tagit skydd genom åren. Tillbaka ovan jord åker vi till Hotel Walram där vi ska inkvartera oss för fyra nätter. På kvällen väntar middagen i hotellets restaurang.

Dag 3 - Utflykt till Maastricht (ca 3 mil)
Idag upptäcker vi grannstaden Maastricht som är en av Neder-ländernas äldsta städer. Tillsammans med vår lokalguide promenerar vi på kullerstensgatorna genom den historiska stadskärnan förbi kyrkor, stadsmurar och anrika köpmannahus. Efter den guidade turen har vi fri tid till att äta lunch och strosa runt på egen hand. Ett av de bästa sätten att upptäcka Maastrichts omgivningar är genom en båttur på floden Maas. Under ca en timme flyter vi förbi stadskärnan och når den belgiska gränsen, där båten vänder åter igen. Innan vi åker tillbaka till Valkenburg gör vi en vinprovning på en vingård i Maastricht-området. På kvällen njuter vi av en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 - Historisk djupdykning och ölprovning (ca 5 mil)
Idag besöker vi en sevärd plats som verkligen är ett måste om man är intresserad av det andra världskriget. Fortet Eben Emael byggdes av belgarna under 30-talet för att försvara denna strategiska plats, där 3 länder möts. Det ansågs då vara världens bästa fort och är helt ointagbart. Det intogs dock av tyskarna genom en spektakulär luftlandsättning med glidflygplan. Efter besöket i Eben Emael återvänder vi till Valkenburg för lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Brand Bierbrouwerij som är Nederländernas äldsta bryggeri. Vi provar deras öl och får en rundtur i lokalerna. Vi besöker även den amerikanska krigskyrkogården i Malgraten. Kvällens 3-rätters middag är inspirerad av Dreiländerpunkt, med en rätt från varje land.


Dag 5 -  Choklad & öl i Belgien (ca 10 mil)
Vid en första anblick kan Liège upplevas sakna charm. Många av de historiska arven förstördes under andra världskriget och staden har idag mer karaktär av arbetarstad. Men vi får inte låta oss luras av stadens yta. Under en rundtur visar vår lokalguide oss de främsta sevärdheterna. Vi får också provsmaka olika lokala produkter.  Efter besöket i Liège åker vi österut mot staden Aubel som ligger i ett av Belgiens mest natursköna områden. Här finns det vackra klostret Abbaye du Val-Dieu där man tillverkar ett världsberömt klosteröl. Vi besöker klostret, bryggeriet och gör dessutom en ölprovning. Vi äter lunch på egen hand i Liège eller på klostret. På kvällen åter middag på vårt hotell i Valkenburg.

Dag 6 - Valkenburg–Bremen (ca 40 mil)
Efter härliga dagar lämnar vi Valkenburg och åker till den intressanta tyska staden Aachen där vår lokalguide möter oss. Vi promenerar genom de historiska delarna av staden.   Härifrån styrde Karl den Store över stora delar av Europa på 800 talet. Vi besöker bland annat Domen där han ligger begravd, och som också är upptagen på Unescos världsarvs-lista. Efter lunch på egen hand i Aachen åker vi vidare genom Tyskland och når på kvällen Bremen där vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 7 - Bremen – Sverige (ca 50 mil)
Efter frukosten lämnar vi Bremen och åker mot Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby. Innan vi lämnar Tyskland får vi möjlighet till lunch och shopping vid någon gränshandel. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter efter en upplevelserik och minnesvärd resa.


*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/9
Se hållplatser & tider
BussSmakfullt möte mellan 3 länderMer än 89 495:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Walram, Valkenburg

Hotel Walram, Valkenburg

Dag 1-2 Ghotel Hotel Living, Hannover Dag 2-6 Hotel Walram, Valkeburg inbjuder till en modern atmosfär och stämningsfull, nostalgisk miljö. Här möts både dåtid och nutid. Hotellet är beläget vid den l...