Skip to main content

Sommarfina Savalen

Pris från:
8 495:-
Dagar:7
  • Resa i modern turistbuss, bro- & vägavgifter, del i dubbelrum, 1 natt på Scandic Hotell Klarälven, Karlstad inkl. halvpension, 4 nätter på Savalen Fjellhotell & Spa inkl. helpension, 1 natt på Scandic Hotell Grand, Örebro inkl. halvpension, utflykter enligt programmet, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en oförglömlig resa till förtrollande Savalen Fjellhotell & Spa, 707 meter över havet!

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Karlstad (48 mil)
Avresa på morgonen via Jönköping och Skövde mot Karlstad. Under resans gång gör vi uppehåll för lunch och fika på lämpliga plats. Väl framme i Karlstad checkar vi in på Scandic Hotell Klarälven. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.  

Dag 2 – Savalen (32 mil)
Efter en välsmakande frukost checkar vi ut och reser vidare. När vi har passerat gränsen till Norge kommer vi att stanna vid Morokulien, som är en mycket vacker rastplats. Vi fortsätter resan och under eftermiddagen når vi Savalen där vi blir varmt mottagna av Savalens personal. Därefter checkar vi in och bekantar oss med hotellet. På kvällen blir det middag i restaurangen och senare dans till levande musik i Kopparsalen.

Dag 3-5 - Savalen
Kaffe på sängen varje morgon om man önskar. Frukost, eftermiddagskaffe & hembakta kakor varje dag. Levandeljusafton med räkfrossa. Stort Österdalsbord med stort urval av varma och kalla rätter. Sjung med oss, tillsammans med husbandet. Dansmusikerna spelar ”riktig” dansmusik i Kopparsalen varje kväll. Möjlighet till morgongymnastik. På egen hand/ gemensam rundtur och information om Savalen på fina och markerade vandringsleder. Stora bufféer i kombination med 3-rätters middagar på kvällen. Bassäng med 32 grader klorfritt vatten, avslappnande massagestenar & bubbelbad, 38 grader. Spaavdelning med professionella terapeuter och behandlingar.

Under dessa dagar kommer vi att göra fyra utflykter, en till "Jutulhogget", som är en 2,4 km lång Canyon. En av dagarna gör vi en utflykt till "Tronfjellveien", som är Norges näst högsta bilväg, 1 660 meter över havet och tar oss hela vägen till toppen av Trondfjell. Den tredje utflykten är till en levande fäbod, där vi blir serverade våffla och kaffe. Den sista utflykten är gruvorna Röros. Gruvorna är nerlagda men andra näringar har tagit över så byn består och minnena är många. 

Dag 6 – Örebro (40 mil)
Efter frukost och utcheckning tar vi farväl av familjen Hektoen och Savalen. Vår färd går över fjällen med otroligt vackra och skiftande naturscener på fjälltopparna. Vi gör stopp på lämpliga platser för lunch och fika. Tidig kväll når vi Scandic Hotell Grand i Örebro för övernattning och gemensam middag.

Dag 7 – Hemresa (50 mil)
Efter frukost checkar vi ut och samlas i bussen för hemresa. Vi reser söderut förbi Vättern, genom det småländska landskapet med uppehåll för lunch och fikapauser. Vi tar farväl med många oförglömliga minnen i bagaget.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/6BussSommarfina SavalenMer än 88 495:-BokaMer information

Hotell

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Savalen Fjellhotell & Spa AS

Savalen Fjellhotel & Spa är en anläggning med karaktär och ligger i natursköna och idylliska omgivningar 707 meter över havet i nord østerdalske berg. Hotellet är beläget 190 km från Trondheim, 218 km...

Resekalender

26/4Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-