Skip to main content

Spreewald i höstskrud

Pris från:
4 895:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro-, väg- & färjeavgifter
 • Tre nätter med del i dubbelrum på Sorat Hotel, Cottbus
 • Middag dag 1, 2 & 3
 • Frukost dag 2, 3 & 4
 • Utflykt till Spreewald inkl. lunch, dryck
 • Båttur med traditionell ”Kahn”
 • Entré till Friluftsmuseet dag 2
 • Utflykt till Dresden med guidad stadsrundtur (till fots och med buss)
 • Entré och guidad visning på slottet, Dresden
 • Reseledarservice
Boka resa

-Tysklands gröna Venedig! Spreewald bjuder på ett historiskt kulturlandskap där floden Spree har formats till en labyrint av småfloder. Vi gör en båtutflykt i detta unika område och i Cottbus bor vi flott, i hjärtat av den historiska trädgårdsstaden. 

Sök resa

Program

Dag 1 – Cottbus (62 mil)
Avresa på morgonen, genom Danmark till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta lunch och shoppa. Vi fortsätter söderut förbi Berlin och kommer på kvällen fram till vårt fina Sorat Hotel i Cottbus där vi checkar in för tre nätter. Vi äter en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2 - Vattenlandskapet Spreewald
Vårt hotell är beläget i hjärtat av den historiska trädgårdsstaden Cottbus. I närheten hittar vi Statsteatern, Altmarkt, kyrkan Oberkirke och de vackra gågatorna som myllrar av caféer, butiker och restauranger.

Vi gör en utflykt i det natursköna vattenlandskapet Spreewald - En oförglömlig upplevelse. Här finns det hundratals kilometerlånga vattenvägar som slingrar sig fram i labyrinter genom ängar, skogar och byar. 

Från Lübbenau gör vi en båttur. Vi tar oss genom det imponerande Ober-spreewald med ”Kahn”, en stakpråm. I byn Lehde besöker vi det intressanta frilufts-museet. På något av de små värdshusen äter vi en gemensam lunch inkl. dryck. Kanske köper vi med oss regionens kända specialitet ”Spreewaldgurkan”.  Vi avslutar dagen med en god middag på vårt hotell.

Dag 3 – Dresdens fina kulturskatter
Efter frukost avresa från vårt hotell för en heldagsutflykt till Dresden, huvudstaden i delstaten Sachsen. Staden är vackert belägen i floden Elbes dalgång. Vi gör en stadsrundtur både till fots och med vår buss och får bland annat se barockslottet Zwinger, Sachsens statsoperahus Semper-operan, Frauenkirche och Gamla stan. Vi får även tid för egna strövtåg och får se stadsdelen Neustadt. Hemresa från Dresden sen eftermiddag. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att äta en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 4 – Hemresa (62 mil)
Vi checkar ut från hotellet efter frukost och åker norrut till Rostock. Innan det är dags att ta färjan till Gedser får vi möjlighet till inköp vid någon gränshandel. Ombord finns det sedan möjlighet att äta och göra de sista inköpen. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige där vi är åter på kvällen efter minnesvärda dagar i ett mycket unikt kulturlandskap.

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/9BussSpreewald i höstskrudMer än 84 895:-BokaMer information

Hotell

Sorat Hotel Cottbus

Sorat Hotel Cottbus

Mitt i hjärtat av den historiska trädgårdsstaden Cottbus, ligger detta 4-stjärniga, vackra Sorat Hotel. I närheten hittar vi Statsteatern, marknaden Altmarkt, kyrkan Oberkirke och de vackra gågatorna...