Skip to main content

Spreewald i vårskrud eller sensommarskrud

Pris från:
4 495:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss
 • Bro-, väg- & färjeavgifter
 • Tre nätter med del i dubbelrum på Van der Valk Spreewald Parkhotel
 • Middag dag 1, 2 & 3
 • Frukost dag 2, 3 & 4
 • Utflykt till Spreewald inkl. lunch, dryck
 • Båttur med traditionell ”Kahn”
 • Entré till Friluftsmuseet dag 2
 • Utflykt till Dresden med guidad stadsrundtur (till fots och med buss)
 • Entré och guidad visning på slottet, Dresden
 • Reseledarservice
Boka resa

Spreewald är ett fantastiskt område att besöka. Ett historiskt kulturlandskap där floden Spree har formats till en labyrint av småfloder. Vi gör en båtutflykt i detta unika område och färdas på traditionellt sätt med en ”Kahn”. En av dagarna besöker vi konst- och kulturstaden Dresden.

Sök resa

Program

Dag 1 – Bersteland (55 mil)
Avresa på morgonen, genom Danmark till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta lunch och shoppa. Vi fortsätter söderut förbi Berlin och kommer på kvällen fram till vårt fina hotell där vi checkar in för tre nätter. Vi äter middag på vårt hotell.

Dag 2 - Vattenlandskapet Spreewald
Vårt hotell är beläget vid ”porten” till Spreewald, som är ett flod- och strandängs-landskap, beläget ca 10 mil sydost om Berlin. För mer än 1000 år sedan bosatte sig folkgruppen sorberna här och odlade upp landskapet. Deras seder och bruk, unika dräkter och språk vårdas sedan generationer tillbaka.

Vi gör en utflykt i det natursköna vattenlandskapet. - En oförglömlig upplevelse. Här finns det hundratals kilometer vattenvägar som slingrar sig fram i labyrinter genom ängar, skogar och byar. Från Lübbenau gör vi en båttur. Vi tar oss genom det imponerande Oberspreewald med ”Kahn”, en stakpråm. I byn Lehde besöker vi det intressanta frilufts-museet. På något av de små värdshusen äter vi en gemensam lunch inkl. dryck. Kanske köper vi med oss regionens kända specialitet ”Spreewaldgurkan”.  Vi avslutar dagen med en god middag på vårt hotell.

Dag 3 – Dresdens fina kulturskatter
Efter frukost avresa från vårt hotell för en heldagsutflykt till Dresden, huvudstaden i delstaten Sachsen. Staden är vackert belägen i floden Elbes dalgång. Vi gör en stadsrundtur både till fots och med vår buss och får bland annat se barockslottet Zwinger, Sachsens statsoperahus Semper-operan, Frauenkirche och Gamla stan. Vi får även tid för egna strövtåg och får se stadsdelen Neustadt. Hemresa från Dresden sen eftermiddag. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att äta en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 4 – Hemresa (55 mil)
Vi checkar ut från hotellet efter frukost och åker norrut till Rostock. Innan det är dags att ta färjan till Gedser får vi möjlighet till inköp vid någon gränshandel. Ombord finns det sedan möjlighet att äta och göra de sista inköpen. Resan fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron tillbaka till Sverige där vi är åter på kvällen efter minnesvärda dagar i ett mycket unikt kulturlandskap.

*Med reservation för feltryck och ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/9BussSpreewald Mer än 84 495:-BokaMer information

Hotell

Van der Valk Spreewald Parkhotel

Van der Valk Spreewald Parkhotel

Spreewald Parkhotel van der Valk, Bersteland är beläget vid porten till Spreewald i ett härligt naturskönt område. Hotellet har restaurang, bar och solterrass, trivsamma och rymliga rum med sittmöjlig...