Skip to main content

Stralsund julmarknad

Pris från:
2 595:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro-, väg- och färjeavgifter
  • Tre nätter med del i dubbelrum, IntercityHotel, Stralsund
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Frukost på hotellet dag 2 & 3
  • Möjlighet till shopping, max 25kg/person
  • Reseledarservice
Boka resa

Ett besök i hamnstaden Stralsund är som att resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade Hansastaden står på Unescos världsarvslista och bjuder på en stämningsfull julmarknad, vackert inramad i en romantisk miljö. 
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Stralsund (31 mil)
Avresa på morgonen via Danmark och vidare till Gedser, där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar, finns det möjlighet att köpa lunch. Väl framme i Tyskland åker vi vidare till Stralsund och checkar in på vårt hotell och gör oss bekväma för två nätter. Vi hinner ge oss ut och bekanta oss med staden innan vi samlas åter för att avnjuta en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 – Julmarknad & shopping
Efter en god frukost beger vi oss ut i julmarknadsvimlet igen. Julmarknaden sträcker sig från den festligt dekorerade Alter Markt med sitt gotiska rådhus, förbi färgglada köpmannahus till Neuer Markt. Ett måste är att besöka bodarna under de väldiga valven i rådhuset där konsthantverkare och konstnärer ställer ut sina verk till allmän beskådan och försäljning. Här njuter vi av härliga dofter från brända mandlar, bratwurst och glühwein.

Ett annat tips är att promenera förbi några av de historiska byggnaderna, t.ex. Mariakyrkan med sitt 100 m höga torn och som på sin tid var en av världens högsta byggnader. Stralsunds kyrkor, kloster och det imponerande rådhuset är alla byggda i rött tegel och väl värda att beskåda. På många platser i Gamla stan upptäcker vi minnen från den svenska storhetstiden. Stralsund erbjuder stora upplevelser i behändigt format och i hjärtat av staden hittar vi det mesta på bekvämt gång-avstånd. För den som är extra shoppingsugen finns dessutom flera köpcentra med ett brett utbud. 

Dag 3 – Shopping & hemfärd
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för hemfärd. I Rostock stannar vi vid en gränsbutik för möjlighet till prisvärd shopping innan vi åker på färjan som ska ta oss till Gedser. Färden går sedan vidare genom det danska landskapet mot Sverige och våra påstigningsorter. Vi tar farväl med oförglömliga minnen och säkert en och annan julklapp i bagaget!
 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/12BussStralsund julmarknadMer än 82 595:-BokaMer information

Hotell

IntercityHotel Stralsund

IntercityHotel Stralsund

IntercityHotel Stralsund, är beläget i ett köpcentrum intill centralstationen, omgiven av vackra dammar och grönska. Den gamla stadsdelen ligger cirka 600 meter bort och är med på UNESCO:s världsarvsl...