Skip to main content

Svensk idyll -Dalarna

Pris från:
5 595:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss, fyra nätter med del i dubbelrum, frukost dag 2-5, middag på hotellet dag 1, 3 & 4, entré till Zornmuseet, entré och guidning på Zorngården, entré och rundvisning av Falu Gruva & museum, entré & rundvisning på Carl Larsson-gården, båttur med M/S Gustaf Wasa inkl. 2-rätters middag dag 2, reseledarservice.
Boka resa

På den här resan plockar vi godbitarna ur Dalarnas utbud av sevärdheter, kända besöksmål och vackra naturupplevelser. Vi kombinerar dem med Bergslagen, ett område i mellersta Sverige som för tankarna till den historiskt viktiga bergshanteringen och gruvbruket i vårt land.

Sök resa

Program

Dag 1 – Mora (70 mil)
Vi lämnar hemorten för att ta oss till Dalarna och Moraparken där vi checkar in på vårt hotell. Vi gör stopp för bensträckare och möjlighet att köpa lunch under resans gång. På kvällen samlas vi för en gemensam middag.

Dag 2 – Norra Dalarna
Efter frukost blir det en heldagstur i ett av Sveriges absolut vackraste land-skap, Dalarna. Vi gör en rundtur i Mora bland vasaloppsmål och populära sevärdheter, som Zornmuseet och Zorngården, ett av Sveriges mest kända konstnärshem. Efter lunch åker vi till Våmhus som gjort sig ett namn efter de hårkullor som bodde här. Inte så långt härifrån ligger den lilla byn Fryksås, berömd för sina fäbodar. På vägen tillbaka till Mora gör vi ett stopp i Nusnäs och ser tillverkningen av dalahästar. Dagen avslutas med en kvällskryssning på Siljan med M/S Gustaf Wasa inklusive middag.

Dag 3 –  Sydvästra Dalarna
Vi åker till Leksand och stannar till i bageributiken och får möjlighet att köpa det välkända och goda brödet med hem. Vidare mot Falun för ett besök i Falu Gruva, vilket tar oss ner på 68 meters djup. På området finns möjlighet att köpa lunch. Inte så långt från Falun ligger byn Sundborn, där får vi se hur konstnären Carl Larsson med familj levde och verkade. På väg tillbaka till Mora gör vi ett stopp i Dalhalla. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Örebro (25 mil)
Efter frukost lämnar vi Dalarna och beger oss söderut till det omtalade Bergslagen. En bygd som under historien vilat på den så viktiga svenska gruvindustrin. Vi passerar också orten Kopparberg och stannar till i Löa Hytta. På området finns även ett magasin som säljer hantverk samt en loppmarknad och ett kafé. Vi åker vidare söderut och tar den mycket vackra turistvägen Tre sjöars väg via Mårdshyttan och Siggebo-hyttan. Vi kör till trästaden Nora vid Norasjöns strand för att besöka det upprustade "Kvarteret Bryggeriet" med sina konst och hantverksbutiker, brygghus och konditori. Vi avslutar dagen i grannstaden Örebro där vi checkar in på Grand hotell.

Dag 5 – Hemorten (48 mil)
Vi reser från Örebro mot våra respektive hemorter. Vi stannar för bensträckare och lunch innan vi är tillbaka vid våra påstigningsplatser på kvällen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/8BussSvensk idyll - DalarnaMer än 85 595:-BokaMer information

Hotell

Mora Parken

Mora Parken

Moraparken är ett trivsamt boende i genuin Dalamiljö. www.moraparken.se

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-