Skip to main content

Timmendorfer Strand med julmarknad i Lübeck

Pris från:
3 395:-
Dagar:3
Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, två nätter med del i dubbelrum på Maritim Seehotel, Timmendorfer Strand, middag dag 1 & 2, frukost dag 2 & 3, dans till levande musik på hotellet dag 2, möjlighet till bad m. m. på hotellet, utflykt till julmarknaden i Lübeck, möjlighet till inköp max 25 kg/person, reseledare.
Boka resa

Den av de tyska julmarknaderna som är mest populär bland oss svenskar är utan tvekan julmarknaden i Lübeck. Den är traditionell med utställare från hela Tyskland men även från grannländerna. Bland hundratals marknadsstånd njuter vi av alla härliga juldofter i äkta julstämning. Resan erbjuder även möjlighet till bad och dans på vårt hotell.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Timmendorfer Strand (ca 30 mil)
Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och åker genom Danmark till Rödby där färjan väntar. Båtresan tar cirka 45 minuter innan vi når Tyskland och Puttgarden. Sedan har vi inte långt kvar till Timmendorfer Strand där vi checkar in på Maritim Seehotel. På kvällen äter vi en gemensam middag i restaurangen.

Dag 2 - Julmarknad i Lübeck
Efter en välsmakande frukost på hotellet åker vi till Lübeck. Vi ägnar hela dagen åt julmarknaden, som äger rum på Rådhustorget, Breite Strasse och Koberg. I Heiligen-Geist-Hospital finns en speciell julmarknad inriktad på konsthantverk. Varför inte bara strosa omkring i gamla stan bland alla vackra byggnader och njuta av de julpyntade gatorna. Överallt känner man doften av brända mandlar, Bratwurst och Glühwein. Marknadsstånden lockar med allehanda julsaker. Besök gärna välkända och anrika Café Niederegger, mittemot rådhuset som lockar med julstämning och marsipan. Efter en heldag i Lübeck åker vi tillbaka till vårt hotell i Timmendorfer Strand. På kvällen samlas vi för gemensam middag och dans till levande musik.

Dag 3 - Hemresa
Efter en god frukostbuffé finns det tid att ta en promenad på den vackra strandpromenaden och njuta en stund av havsluften. Vid lunchtid checkar vi ut från hotellet och åker mot Puttgarden. Vi får möjlighet till inköp i någon gränsbutik innan det är dags för färjan till Rödby. Vi fortsätter genom Danmark, via Öresundsbron till våra hemorter efter en härlig weekend i äkta julstämning.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/12BussTimmendorfer Strand med julmarknad i Lübeck Mer än 83 395:-BokaMer information

Hotell

Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Maritim Seehotel är ett 4-stjärnigt hotell med ett fantastiskt läge direkt vid Östersjön i Timmendorfer Strand. Hotellet har tre restauranger, två barer och en wellness-avdelning på 3000 kvm med swimm...

Resekalender

23/10Nöjeskryssning Viking Cinderella – Lasse Stefanz (via Kristianstad)från 950:-