Skip to main content

Timmendorferstrand & julmarknad i Lübeck

Pris från:
3 895:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro- väg- och färjeavgifter
  • Två övernattningar med del i dubbelrum på Maritim Seehotel, Timmendorfer Strand
  • Middag på hotellet dag 1 & 2
  • Frukost på hotellet, dag 2 & 3
  • Utflykt till julmarknaden i Lübeck
  • Möjlighet till shopping max 25kg/person
  • Reseledarservice
Boka resa

Den av de tyska julmarknaderna som är mest populär bland oss svenskar är utan tvekan julmarknaden i Lübeck. Den är traditionell med utställare från hela Tyskland och grannländerna. Själva julmarknaden pågår på rådhusplatsen, längs gågatan. En speciell julmarknad inriktad på konsthantverk hålls i Heiligen-Geist-Hospitalet. Följ med och låt dig förtrollas av äkta tysk julstämning.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 - Timmendorfer Strand (29 mil)
Vi kör via Öresundsbron och Danmark till Rödby där färjan väntar. Stopp för fikapaus och bensträckare görs på lämpliga platser under resans gång. Båtresan tar cirka 45 minuter innan vi når Tyskland och Puttgarden. Sedan är vi strax framme i det vackra Timmendorfer Strand där vi checkar in på Maritim Seehotel. På kvällen äter vi en gemensam middag i restaurangen. Resten av kvällen spenderas på egen hand. Passa på att utforska hotellets faciliteter och trevliga omgivningar.

Dag 2 – Julmarknad i Lübeck (3 mil)
Utvilade och efter en stor & god frukost hämtar bussen oss för att ta oss till den stämningsfulla julmarknaden i Lübeck. (Missa inte en tårtbit på anrika Café Niederegger och ett besök i deras marsipanbutik!) Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla Stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom rådhuset på torget. I den klara vinterluften doftar det ljuvligt av brända mandlar & glüwein. Marknadsstånden har ett enormt utbud av hantverk, juldekorationer, godsaker & andra ting. Efter en upplevelserik dag tar bussen oss åter till vårt hotell. Vi samlas på kvällen för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 – Shopping & hemfärd
Efter en god frukostbuffé finns det tid för morgonpigga att ta en promenad på den vackra strandpromenaden innan vi checkar ut. Vi samlas åter i bussen och påbörjar vår hemfärd. I Puttgarden gör vi ett kort stopp för möjlighet till shopping i någon prisvärd gränsbutik. Vi tar oss vidare till hamnen där färjan som ska ta oss till Rödby väntar.   Båtturen tar cirka 45 minuter och här finns det tid för avkoppling eller en fikapaus. Via Danmark och Öresunds-bron är vi snart åter på svensk mark. Med många härliga julminnen och upplevelser rikare, tar vi farväl vid våra påstigningsorter som vi når på kvällen.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/12BussTimmendorferstrand & julmarknad i LübeckMer än 83 895:-BokaMer information

Hotell

Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Maritim Seehotel är vackert beläget vid Östersjön i hjärtat av Timmendorfer Utanför hotellet breder den vackra strandpromenaden ut sig med sina trevliga butiker & caféer. www.maritim.de...