Skip to main content

TUR för en dag -GILLELEJE- Den danska rivieran

Status:
Fullt

Allra längst upp på Själlands nordspets ligger Gilleleje. I hamnen är det maritim atmosfär och de gamla lagerbyggnaderna är ombyggda till havsnära restauranger, caféer och små butiker. Det är även gångavstånd till centrum som bjuder in till shopping och mysiga fikaställen med danska delikatesser. Som rekreation kanske en ljuvlig promenad längs med stranden, bland idylliska små gränder, pittoreska badstugor och färgglada hus med halmtak lockar? 
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Efter upphämtning på våra hållplatser styr vi bussen mot Höganäs Hamnkrog som gör grund för sitt namn, med sitt fantastiska läge i hamnen i Höganäs. Här finns det möjlighet att köpa en god förmiddagsfika och det bjuds på korta, spännande presentationer av oss på Belton Travel & Nyhamn of Sweden (ca 20 min/presentation). Vi minglar och får möjlighet att prata resor och handla kvalitetsprodukter till förmånliga priser. Vidare är det dags att njuta av en delikat lunch i trevlig miljö med vacker utsikt över kajen och Öresund.

Vi samlas åter i bussen och åker vidare till hamnen i Helsingborg. Här väntar färjan som ska ta oss över till Helsingör. Vi fortsätter färden längs med kusten till Gilleleje. Här blir det tid att strosa runt och utforska den pittoreska fiskebyn på egen hand och i egen takt. Mysiga gränder, små butiker och fikaställen med danska specialiteter breder ut sig i hamnen. Det är även gångavstånd till centrum som bjuder in till mer shopping och trevliga fikaställen med sina danska delikatesser. Som rekreation kanske en ljuvlig promenad längs med stranden, bland idylliska små gränder, pittoreska badstugor och färgglada hus med halmtak lockar? 

Efter en mysig dag och kanske en liten souvenir i bagaget samlas vi i bussen och åker till Helsingör. Nu är det bara hemfärden som väntar. Vi tar åter färjan till Helsingborg och tar sedan farväl på respektive hemort med härliga minnen i bagaget.

- Att resa är att leva!