Skip to main content

Två vackra huvudstäder -Stockholm/Helsingfors

Status:
Fullt

Första natten bor vi på Quality Hotel i Nacka. Det blir tid för god mat och shopping eller sevärdheter innan vi ska göra en oförglömlig kryssning till Helsingfors. Färden går genom skärgården aom inte utan anledning betraktas som en av världens vackraste. Dagen i Helsingfors kan man viga åt shopping i alla spännande butiker och unna sig en god bit mat på någon av stadens restauranger! Det finns även möjlighet att köpa till en intressant guidad tur i Helsingfors!

Sök resa

Program

Dag 1 – Stockholm (54 mil)
Efter avresa från våra påstigningsorter kör vi vidare norrut genom Småland utmed den vackra Vätterleden med utsikt över Vättern och Visingsö. Vi gör uppehåll för lunch och fortsätter vidare mot Stockholm. Under färden passerar vi Norrköping och stannar för en bensträckare innan vi når Quality Hotel Nacka. På kvällen tar bussen oss till Gamla stan och mysiga Restaurang Movitz där vi äter en gemensam god middag.

Dag 2 – Stockholm/Helsingfors
Efter frukost kör bussen oss in till stan och det blir fri tid för lite shopping, museibesök och lunchmöjlighet innan bussen avgår mot Viking Line och kryssningen till Helsingfors. Under båtfärden genom skärgården, som inte utan anledning betraktas som en av världens vackraste, ska vi avnjuta den stora Vikingbuffén som även inkluderar fri dryck som öl, vin och vatten. Efter maten kan man ta en svängom på dansgolvet eller ta del av något annat festligt som kvällens program erbjuder.

Dag 3 – Helsingfors
Vi beräknar vår ankomst till Helsingfors klockan 10:10 finsk tid. Efter en stärkande frukost på färjan får vi hela dagen i Helsingfors till eget förfogande innan båten vänder tillbaka klockan 17:30. För de som önskar ordnar vi en ca tre timmars guidad tur i Helsingfors, pris ca: 150: -/person. På kvällen äter vi en gemensam middagsbuffé på båten. Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål.

Dag 4 – Hemresa (54 mil)
Ankomst till Stockholm cirka klockan 10:00. Väl i bussen igen går färden söderut mot våra hemorter. Med uppehåll för kaffe och lunch når vi Skåne på kvällen efter några trevliga dagar i huvudstäderna.

Hotell
Quality Hotel Nacka ligger 10 min från Slussen och ca 20 min från Stockholm city. På hotellet finns restaurang, bar och relaxavdelning. www.nordicchoicehotels.se

Fartyg
Viking Lines Mariella trafikerar sträckan Stockholm–Helsingfors och efter en dags uppehåll i Helsingfors är vi åter i Stockholm dag tre. Mariella bjuder på aktiviteter och upplevelser för alla åldrar från riktigt goda middagar och prisvärd taxfreeshopping till dans och trevlig underhållning, En minnesvärd resa till den finska huvudstaden!

 

Hotell

Quality Hotel Nacka

Quality Hotel Nacka

Hotell Quality Hotel Nacka ligger 10 min från Slussen och ca 20 min från Stockholm city. På hotellet finns restaurang, bar och relaxavdelning. www.nordicchoicehotels.se...
Viking Line

Viking Line

Fartyg Viking Lines Mariella trafikerar sträckan Stockholm–Helsingfors och efter en dags uppehåll i Helsingfors är vi åter i Stockholm dag tre. Mariella bjuder på aktiviteter och upplevelser för alla...

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-
20/7TUR för en dag till GILLELEJE via S. Sandby-Teckomatorpfrån 280:-
23/7TUR för en dag till GILLELEJE via Sjöbo-Höörfrån 280:-
24/7TUR för en dag till GILLELEJE via Löderup-Ystadfrån 280:-
28/7Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-