Skip to main content

Tyska sparrisvägen

Pris från:
6 595:-
Dagar:4
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro- väg- och färjeavgifter.
 • Tre nätter med del i dubbelrum på Best western Hotel Heidehof i Hermannsburg.
 • Middag på hotellet, dag 1, 2 & 3.
 • Lunch dag 1, 2, 3 & 4.
 • Frukost på hotellet dag 2, 3 & 4.
 • Entré och rundvisning på Orchideen Zentrum Wichmann.
 • Rundvisning med traktor på Spargelhof Heuer i Fuhrberg.
 • Rundvisning på Deutsches Salzmuseum i Lüneburg.
 • Guidad stadsrundtur på Lüneburg.
 • Reseledarservice.
Boka resa

I trakterna kring Lüneburger Heide finns en av Tysklands mest intressanta temavägar. Niedersächsische Spargelstraßse förbinder områden och små byar där sparris odlats i generationer. Under vår resa lär vi oss om hantverket att odla och skörda ”det vita guldet”. Vi besöker även den vackra Hansastaden Lüneburg där vi får en stadsvandring med lokalguide och besöker stadens saltmuseum.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Hermannsburg (ca 45 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Öresundsbron som tar oss över till Puttgarden i Danmark. Resan fortsätter på snabba vägar genom Tyskland. Vi gör stopp för lunch i Timmendorfer Strand. Vi fortsätter till Hermannsburg, en gemytlig småstad belägen några mil norr om Celle och en av de orter som ingår i sparrisvägen. När vi inkvarterat oss på vårt centrala hotell serveras vi en gemensam välkomstmiddag med en specialkomponerad meny som givetvis inkluderar sparris.

Dag 2 – Sparris i Nienburg
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och njuter av en dag i sparrisens tecken. Säsongen inleds i mitten av april och pågår till slutet av juni. Sparris, som ofta kallas ”det vita guldet”, är en av de mest populära primörerna och firas med bland annat festivaler och marknader. Under förmiddagen besöker vi Spargelhof Heuer i Fuhrberg där vi får en visning av ägorna och får lära oss mer om odlingarna. Vi serveras även en gemensam lunch och det ges tid till att handla i gårdsbutiken. Från Fuhrberg åker vi vidare och njuter av den fina vyn mot Celle. Vi besöker en orkidéodling som grundades 1897. Den är en av Europas största och äldsta odlingar. Växthusen är nästan 9 000 kvadratmeter stora.  Under eftermiddagen reser vi hemåt till Hermannsburg. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.

Dag 3 – Lüneburg & Saltmuseet
Under morgonen reser vi norrut till Hansastaden Lüneburg, som fått ge namn åt hedområdet Lüneburger Heide. Väl i Lüneburg möter vi en lokalguide som tar oss med på en stadsvandring i de pittoreska och historiska kvarteren. Staden var en gång i tiden en rik Hansastad och under perioder även ett eget furstendöme. Det var främst handel med salt som gjorde staden förmögen. Saltet utvanns i saliner i Lüneburgs omgivningar och exporterades till andra städer inom hansan. Vi äter en god lunch på Mälzer Brau- und Tafelhouse. På eftermiddagen besöker vi stadens Saltmuseum där vi får en guidad visning. På återresan, om tid medges, tar vi vägen via Uelzen för att besöka stadens spektakulära järnvägsstation som ritats av den berömda österrikiske konstnären Friedensreich Hundert-wasser. Vi samlas åter i hotellets restaurang på kvällen och äter en gemensam middag.

Dag 4 – Hemfärd
Utvilade och efter en god frukostbuffé checkar vi ut och påbörjar vår hemfärd. Färden går via Hamburg, Lübeck och vidare till Burg auf Fehmarn. Här ska vi njuta av en god lunch på centrala Wissers Hotel. Mätta och belåtna samlas vi åter i bussen för att åka en kort bit till Puttgarden för möjlighet till prisvärd shopping innan vi tar färjan tillbaka över till det danska landskapet. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Med härliga minnen och kanske en och annan souvenir i bagaget, tar vi farväl på hemorten igen. 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/5
Se hållplatser & tider
BussTyska sparrisvägenMer än 86 595:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Best Western Hotel Heidehof

Best Western Hotel Heidehof

Best Western Hotel Heidehof Hermannsburg är idylliskt och lugnt beläget på södra Lüneburger Heide i "Südheide Nature Park". Samtliga 104 rum är utrustade med allergifria täcken och kuddar, platt-TV, w...