Skip to main content

Vandring i Grövelsjöfjällen

Pris från:
8 495:-
Dagar:6
  • Resa i modern turistbuss, fem nätter med del i dubbelrum på Storsätra Fjällhotell, 5 middagar, 4 lunchpaket, 5 frukostar, fri tillgång till relaxavdelningen med herr- & dambastu samt utomhusbadtunna vid Grövelsjöns strand, båtresa till Sylen i Norge, fjällguide 4 dagar, reseledareservice.
Boka resa

Följ med och upplev Sveriges sydligaste och närmaste fjällvärld och njut av stillhet och avskildhet i en orörd och genuin fjällmiljö. Grövelsjöfjällen är ett paradis för fjällvandrare. De många stigarna och markerade lederna börjar där du bor och tar dig snabbt ut i en underbar natur med storslagna vyer.

Sök resa

Program

Dag 1 – Grövelsjöfjällen (77 mil)      
Vi åker tidigt på morgonen och gör pauser för fika och lunch.  På kvällen når vi Storsätra Fjällhotell där vi kommer att ha vår bas under vistelsen i Dalarna. Vi äter en gemensam välkomstmiddag på hotellet på kvällen.

Dag 2-5 – Vandring i Grövelsjöfjällen
Dessa dagar ägnas åt vandring och utflykter i Grövelsjöfjällens fantastiska natur. Vår fjällguide tar oss runt i omgivningarna då vi njuter av utsikten från närbelägna höjder och strosar runt på vidsträckta ljunghedar. Här finns stora orörda områden att upptäcka och lättvandrade fjällhedar där vyerna ständigt växlar. Vi äter frukost på hotellet och har lunchpaket med oss under vandringarna.

En dag gör vi en utflykt med båt till Sylen i Norge för att sedan vandra hem över de norska fjällen. En annan dag besöker vi med hjälp av vår buss och vandringsskor Njupeskär – Sveriges högsta vattenfall. Den spänstige kan vara med om att bestiga Båthusberget och erbjuds en vidunderlig utsikt. Vi kommer även att göra ett studiebesök vid världens äldsta träd. Tillbaka på hotellet kan det vara skönt att utnyttja relaxavdelningen med badtunna och bastu innan vi avslutar dagarna med gemensamma middagar.

Dag 6 - Hemresa (77 mil)
Efter några fantastiska vandringsdagar i fjällen återvänder vi mot södra Sverige fulla av ny energi och med många oförglömliga minnen från vandringsparadiset Grövelsjöfjällen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/8BussVandring i GrövelsjöfjällenMer än 88 495:-BokaMer information

Hotell

Storsätra Fjällhotell

Storsätra Fjällhotell

Storsätra Fjällhotell ligger mitt i vackra Grövelsjöfjällen nära Grövelsjöns strand och är ett av fjällvärldens få 4-stjärniga hotell. Hotellet har stora bekväma rum. Hotellets restaurang var 2010 omn...

Resekalender

25/5Aerø - En äkta dansk sagoöfrån 3 395:-