Skip to main content

Vandringsresa till Madeira

Pris från:
13 495:-
Dagar:8
  • Bussresa Kastrup t/r, bro- & vägavgifter, flygresa Köpenhamn – Funchal t/r inkl. flygskatter, bussresa flygplatsen Funchal – hotellet t/r, sju nätter med del i dubbelrum på Hotel Galosol, Canico de Baixo, rum med balkong mot trädgården, 7 middagar, 7 frukostar, fri tillgång till inom- och utomhuspool, havsvattenpool, bastu, jacuzzi, fyra vandringar med svensktalande vandringsguide inkl. busstransfer, Referta, Vale Paraiso, Ribeiro Frio – Portelo samt Rabacal, heldagsutflykt på Madeira inkl. bussresa & svensktalande lokalguide, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en upplevelserik vandringsresa till Madeira, en fantastisk ö med ett ljuvligt klimat året om. Under våra vandringar får vi njuta av det omväxlande landskapet med spektakulära och oförglömliga vyer. Vi varierar härliga vandringar med sol och bad. En av dagarna gör vi en heldagsutflykt för att utforska den västra  delen av Madeira.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Madeira
Avresa från våra hållplatser på morgonen till Kastrup för att ta flyget till Madeira kl. 12.20. Vi flyger med TAP Air Portugal både på ut- och hemresan. Vi mellanlandar  i Lissabon och är framme i Funchal på Madeira tidig kväll. I Funchal väntar transferbussen som kör oss till vårt hotell. Hotel Galosol är beläget i lugna omgivningar i orten Canico de Baixo. Efter incheckning samlas vi för att avnjuta en gemensam middag  i hotellets restaurang.

Dag 2–7 – Vandringar & Utflykter
Vi kommer att blanda härliga vandringar med sol och bad. Dagarna för respektive vandring bestäms på plats. Vi äter frukost och middag på hotellet. En av dagarna har vi en vandringsfri dag som är fri för egna upptäckter.  Njut av sol och bad eller varför inte göra en utflykt till den närliggande huvudstaden Funchal, med museer, bra shopping och ett sjudande nattliv. Den närmaste hållplatsen för bussarna till Funchal ligger bara en kort promenad från hotellet. Resan till centrum tar ca 15 minuter.

Madeira är en fantastisk ö belägen mitt i Atlanten.  Under vår vecka får vi uppleva många av Madeiras höjdpunkter.  Våra vandringar går längs med levador (bevattningskanaler). Vi får uppleva oförglömliga vyer, unika blommor i exotiska färger, skogar, trädgårdar och vattenfall.  En av dagarna gör vi en heldagsutflykt med buss till den västra delen av Madeira till Porto Moniz.  Under utflykten besöker vi bland annat fiskebyn Câmara de Lobos och får se Madeiras högsta havsklippa, Cabo Girão med fantastisk panoramautsikt.

 

Vandringar

Referta (ca 5,5 km, enkel)
Vi vandrar via odlade terrasser, längs med en blomkantad levada som slingrar sig längs en stigning med fantastisk utsikt. Inåt landet ser vi bergstoppar, tittar vi ut mot havet ser vi Penha da Aguia (Örnklippan) som tronar stolt över den pittoreska fiskebyn Porto da Cruz – vyerna är magnifika!

Vale Paraiso (ca 6 km, enkel)
En avkopplande vandring från Vale Paraiso till Rochão. Vi vandrar längs med levadan Serra do Faial genom den smaragdgröna paradisdalen med fängslande vyer över pittoreska små isolerade byar. Den blomsterkantade levadan slingrar sig fram under ett tak av eukalyptusträd och ekar. Vi njuter av den rikliga floran i landskapet som gör denna vandring till ett sant nöje.

Ribeiro Frio – Portela (ca 11 km, enkel-medelsvår)
Ribeiro Frio är känt för sina olika attraktioner. Här ser vi en vacker trädgård och en berömd öring damm. Detta är även startplatsen för flera underbara vandringsleder varav Ribeiro Frio – Portela tveklöst är en av de vackraste på Madeira. Här njuter vi av öns naturarv. Leden är kantad av unik regional flora och fauna. Vi vandrar intill en levada som strömmar långsamt längs leden.

Rabacal (ca 11 km, medelsvår)
Skogsstationen Rabacal, i området Paul da Serra, är utgångspunkten för vandringsleden som tar oss till Risco Levada och Nya Rabacal Levada. Vandringen längs dessa två levador klassas som medelsvår och är ca 11 km lång. Först följer vi Risco Levada till vattenfallet med samma namn. Därefter tar vi oss ner till 900 meters höjd över havet och följer Nya Rabacal Levada som tar oss till dammen 25 Fontes, som har fått sitt namn från dess många vattenfall. Vandringsleden är kantad av inhemsk, unik flora, speciell höghöjds vegetation. Här får vi njuta av fantastiska  vyer över detta skyddade och unika område. Vi kommer åter till södra kusten via Cavaleiro tunneln.  

Dag 8 – Hemresa
Vi äter frukost på hotellet innan det är dags för busstransfer till flygplatsen. Tidig eftermiddag  avgår flyget från Madeira. Vi mellanlandar i Lissabon och är åter i Kastrup på kvällen där vår buss väntar för återresa till våra hemorter efter en resa med många och oförglömliga minnen.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/10BussVandringsresa till Madeira Mer än 813 495:-BokaMer information

Hotell

Hotel Galosol, Canico de Baixo

Hotel Galosol, Canico de Baixo

Galosol är beläget i Canico de Baixo på Madeiras sydkust, ca 15 minuters resa från flygplatsen och huvudstaden Funchal. Hotellet är beläget på en liten höjd med magnifik havsutsikt. Hotellet har 123 r...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-