Skip to main content

Världsarvet Höga Kusten

Pris från:
7 995:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss.
 • Fem hotellnätter med del i dubbelrum.
 • Middag på hotellet dag 1-5.
 • Frukost på hotellet dag 2-6.
 • Lunch på Svartviks Herrgård Sundsvall, dag 2.
 • Besök & provsmakning på Hernö Gin.
 • Entré & rundvisning på Mannaminne, Nordingrå.
 • Entré & guidad rundvisning, Naturum, Höga Kusten i Docksta.
 • Båtresa, Högakustenbåtarna, inkl guidad visning, Ulvö Kapell.
 • Lunch på Ulvön, dag 4.
 • Guidad rundvisning av Själevads kyrka.
 • Lunch på Scandic hotell Sundsvall, dag 5.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en resa till världens högsta kustlinje. Den unika naturen som formats under cirka 20 000 år är full av skogbeklädda berg som en gång var små öar. Här finns otaliga sevärdheter som kan nås från vårt hotell i Örnsköldsvik.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 - Uppsala (ca 68 mil)
Eter upphämtning vid respektive påstigningsplatser styr vi bussen norröver. Vi gör stopp för möjlighet att köpa lunch och ta en bensträckare på lämpliga platser under resans gång. I Uppsala checkar vi in på Scandic Nord och gör oss bekväma i våra rum. Vi avrundar dagen med en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 – Örnsköldsvik (ca 46 mil)
Efter en god hotellfrukost checkar vi ut och samlas åter i bussen för att fortstta vår färd norrut. Efter lunch på Svartviks Herrgård i Sundsvall åker vi på vackra vägar till det lilla destilleriet Hernö Gin i Härnösand. Företaget har utvecklats till ett av Europas mest prisbelönta gindestillerier. Här bjuds vi på smakprovning och rundvisning. Efter besöket på Hernö Gin åker vi till Örnsköldsvik och stadens Scandic Hotell där vi checkar in för 3 nätter.  Vi samlas åter på kvällen för att avnjuta en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3 – Höga Kusten (ca 18 mil)
Vi njuter av en god hotellfrukost innan vi tar oss till Nordingrå mitt i hjärtat av Höga Kusten. Mannaminne är ett annorlunda frilufts-museum och allkonstverk, skapat av konstnären Anders Åberg. Vi får en guidad rundvisning bland ett 50-tal intressanta byggnader samt mängder av fordon och konstverk. Här finns även möjlighet att köpa lunch. Resan går vidare till Naturum Höga Kusten. Här får vi en guidad rundvandring i en spännande och färgsprakande utställning om hur världsarvet höga kusten har formats av de geologiska processer som har pågått i området sedan den senaste istidens avsmältning. Efter besöket på Naturrum åker vi till Lunde för att besöka Ådalsmonumentet och Sandöbron. Efter en givande dag tar vi oss tillbaka till vårt hotell. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Båtresa till Ulvön   (ca 10 mil)
Efter en välsmakande frukostbuffé beger vi oss till Ullånger. I hamnen väntar båten och guiden som tar med oss på en intressant och vacker tur ut till Ulvön. Efter en god lunch på ön träffar vi en lokalguide som visar oss Ulvö Hamn och Ulvö Kapell. På eftermiddagen tar båten oss tillbaka till fastlandet. Vi stiger av i Docksta och åker med vår buss tillbaka till hotellet i Örnsköldsvik för en god middag.

Dag 5 – Falun (ca 45 mil)
Efter frukost och utcheckning från hotellet besöker vi Själevads kyrka där vi får en guidad visning. Kyrkan är enligt många en av Sveriges vackraste. På vägen söderut stannar vi på Scandic Nord i Sundsvall för att äta lunch. Sen åker vi vidare till Falun och checkar in på Scandic Lugnet. På kvällen samlas vi i restaurangen för att äta en god middag.

Dag 6 – Hemfärd (ca 69 mil)
Vi njuter av resans sista hotellfrukost. Innan vi lämnar Falun åker vi en liten rundtur med bussen för att titta på Lugnets skidstadion med bland annat hoppbackarna. Vi kommer också att se Falu gruvas stora dagbrott. På vackra vägar åker vi sedan genom Bergslagen och vidare söderut mot Skåne. Vi gör stopp för lunch och bensträckare på lämpliga platser. Med härliga Höga Kusten upplevelser i bagaget, tar vi farväl vid respektive hemort.

 

Hotell
Scandic Uppsala Nord (Dag 1)
Scandic Örnsköldsvik (Dag 2-4)
Scandic Lugnet Falun (Dag 5)


*Med reservation för feltryck & ändringar

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/8
Se hållplatser & tider
BussVärldsarvet Höga KustenMer än 87 995:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Scandic Örnsköldsvik

Scandic Örnsköldsvik

Välkommen till Höga Kustens vardagsrum! Hotellet är helt nyrenoverat och anpassat för den moderna nomaden där skogens gröna färger ger inredningen ett lugn. Här kopplar du av i vår trivsamma och stora...