Skip to main content

Världsarvet Höga Kusten

Status:
Fullt

Följ med på en resa till världens högsta kustlinje. Den unika naturen som formats under cirka 20 000 år är full av skogbeklädda berg som en gång var små öar. Här finns otaliga sevärdheter som kan nås från vårt lyxiga spahotell i Sollefteå.

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 - Uppsala (ca 68 mil)
Eter upphämtning vid respektive påstigningsplatser styr vi bussen norröver. Vi gör stopp för möjlighet att köpa lunch och ta en bensträckare på lämpliga platser under resans gång. I Uppsala checkar vi in på Scandic Nord och gör oss bekväma i våra rum. Vi avrundar dagen med en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 – Sollefteå (ca 42 mil)
Efter en god hotellfrukost checkar vi ut och samlas åter i bussen. På vackra vägar tar vi oss till det lilla destilleriet Hernö Gin i Härnösand. Företaget har utvecklats till ett av Europas mest prisbelönta gindestillerier. Här bjuds vi på smakprovning och rundvisning.
Efter ett intressant besök samlas vi åter och åker till Sollefteå och högt belägna Hotell Hallstaberget. Vi checkar in för 3 nätter och gör oss bekväma i våra rum. Hotellet erbjuder bland annat inomhuspool, bubbelpool, torr- och ångbastu samt relax-avdelning som är öppet dagligen kl. 8-22. Vid hotellet finns även ett stort friluftsområde.  Vi samlas åter på kvällen för att avnjuta en gemensam middag i hotellets restaurang.


Dag 3 – Höga Kusten (ca 8 mil)
Vi njuter av en god hotellfrukost innan vi tar oss till strax söder om Nordingrå. Mannaminne är ett annorlunda frilufts-museum och allkonstverk, skapat av konstnären Anders Åberg. Vi får en guidad rundvisning bland ett 50-tal intressanta byggnader samt mängder av fordon och konstverk. Här finns även möjlighet att köpa lunch. Resan går vidare till Naturum. Här får vi en guidad rundvandring i en spännande och färgsprakande utställning om hur världsarvet höga kusten har formats av de geologiska processer som har pågått i området sedan den senaste istidens avsmältning. Naturum presenterar 21 platser som alla bär spår av landhöjningen. Efter en givande dag tar vi oss tillbaka till vårt hotell. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Båtresa
Efter en välsmakande frukostbuffé ska vi idag bege oss till Ullånger. I hamnen väntar båten och guiden som ska ge oss en intressant tur ut till Ulvön. Vi avnjuter även en god lunch på ön. Efter en givande heldag samlas vi åter i bussen och åker tillbaka till vårt hotell. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för en gemensam middag.

Dag 5 – Falun (ca 43 mil)
Efter frukost och utcheckning från hotellet styr vi bussen mot Ragunda. Här väntar en intressant rundvisning av Thailändska Paviljongen, en exotisk juvel i den jämtländska skogen. Vi ska även få se och lära oss mer om Döda Fallet. 1796 tömdes Ragundasjön och en förödande flodvåg forsade fram. På endast fyra timmar förändrades landskapet och vattenfallet Storforsen tystnade och blev Döda Fallet. Efter en intressant rundvandring har det nu blivit dags att åka till Falun. På Scandic Lugnet checkar vi in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi i restaurangen för att äta en god middag.

Dag 6 – Hemfärd (ca 69 mil)
Vi njuter av resans sista hotellfrukost och samlas för hemfärd. På vackra vägar styr vi bussen söderut. Vi gör stopp för lunch och bensträckare på lämpliga platser. Med härliga Höga Kusten upplevelser i bagaget, tar vi farväl vid respektive hemort.


Hotell
Scandic Uppsala Nord (Dag 1)
Hotell Hallstaberget Sollefteå (Dag 2-)
Scandic Lugnet Falun (Dag 5)

 

Hotell

Hotell Hallstaberget

Hotell Hallstaberget

Hotell Hallstaberget har Norrlands modernaste Hallsta Sky Spa & Relax, med förtjusande panoramavy över Sollefteå. Relaxavdelningen har 1 stor pool som håller 29 grader, 2 bubbelpooler med en skön värm...