Skip to main content

Vättern runt

Pris från:
4 795:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss, 3 nätter med del i dubbelrum, middag dag 1-3, lunch dag 1, 2 & 4, kryssning med M/S Wettervik inkl. lunch dag 3, entré samt guidning på Stjärnesund, entré samt guidning på Ellen Keys strand, entré samt guidning på Tändsticksmuseet, entré samt guidning på Vadstena slott & Klostermuseum, guidad visning av Habo Kyrka, reseledarservice.
Boka resa

På denna resa upplever vi slott, kloster och åker en tur på Vättern med M/S Wettervik.

 

Sök resa

Program

Dag 1 - Linköping (45 mil)
Avresa på morgonen till Apladalens kaffestuga för förmiddagsfika. Sedan fortsätter vi till Vadstena slott, klostermuseum och kyrka för ett intressant besök. Vi beräknas checka in på vårt hotell i Linköping ca kl 18.00. Vi samlas för gemensam middag i hotellets restaurang kl. 19.00.

Dag 2 - Utflykt (18 mil)
Efter en god frukost tar bussen oss till dagens besök som går till Alvastra klosterruin, Tåkern naturrum och Ellen Keys strand. Vi åker till Ombergs Golf Resort för en god lunch. Innan vi återvänder till hotellet får vi lite tid att spendera på egen hand i Gamla Linköping. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 - Hjo
Efter en stärkande frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn och ett unikt kulturminne från tiden runt 1700-talet. Dagens nästa besök går till Stjärnesund där vi får en guidad visning och gör ett besök i deras butik.  Sedan är det dags att gå ombord på M/S Wettervik för en tur till Askersund. Ombord serveras lunch samt kaffe & kaka. Väl framme i Askersund gör vi ett kort besök på Venus choklad.  Färden går vidare längs Vättern till Hjo där vi ska inkvartera oss på hotell Bellevue. Vi samlas för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4 - Hemresa (37 mil)
Efter frukosten checkar vi ut från hotellet och beger oss till Habo kyrka för en guidad visning. Bussen tar oss vidare till Jönköping för ett guidat besök på Tändsticksmuseet. Resans sista besök går till Roslunds Rosarium, där vi får strosa omkring på egen hand. Vi åker vidare till stadsparken och restaurang Stugan där vi äter dagens lunch. Förhoppningsvis finns det lite tid för en promenad i den vackra parken innan vi startar vår hemfärd. Vi gör fikastopp för kaffe och kaka, som serveras från busscaféet. Nöjda med resan och många minnen rikare tackar vi för denna gång. 

HOTELL

Scancic Hotel Linköping Väst
 är beläget nära Gamla Linköping med sina charmiga gamla hus. Valla fritidsområde och Flygvapenmuseet är populära sevärdheter som ligger nära hotellet.
www.scandichotels.se 


Hotell Bellevue, Hjo med utsikt över Vättern och småbåtshamnen är beläget i stadsparken och med en spännande arkitektur.
www.hotellbellevue.se

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/8BussVättern runtMer än 84 795:-BokaMer information

Hotell

Scandic Hotel Linköping Väst

Scandic Hotel Linköping Väst

Hotellet är beläget nära Gamla Linköping med sina charmiga gamla hus. Valla fritidsområde och Flygvapenmuseet är populära sevärdheter som ligger nära hotellet. www.scandichotels.se...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-