Skip to main content

Vilnius - Baltikums charmiga pärla

Status:
Fullt

Huvudstaden Vilnius är Litauens äldsta stad och finns även med på UNESCO:s världsarvslista. Eleganta kyrkor och klockstaplar ger en härlig atmosfär till en av Europas bäst bevarade städer. Samtidigt är Vilnius en pulserande och modern stad med gott om hotell, nöjen och restauranger. Kulturutbudet är stort både inom konst och musik. Vi besöker även Trakai med sitt slott och den fina gamla staden Kaunas. Vi får dessutom möjlighet till förmånlig shopping!

Sök resa

Program

Dag 1 – Karlshamn (15 mil)
Avresa på eftermiddagen från hemorten. Vi checkar in på DFDS terminal i Karlshamn och går ombord. På kvällen samlas vi för att avnjuta en 2-rätters middag och kan sedan njuta av sjöresan.

Dag 2 – Vilnius (30 mil)
Vi äter frukost ombord innan vi kommer fram till staden Klaipeda, där vi gör en kort stadsrundtur med en lokalguide. Vi fortsätter sedan vår resa vidare mot Vilnius. På eftermiddagen gör vi ett uppehåll i staden Kaunas, Litauens andra största stad.  Tidig kväll kommer vi fram till Vilnius och checkar in på vårt eleganta hotell mitt i centrum, i Gamla stan för två nätter. Vi äter en gemensam trerätters middag på vårt hotell.   

Dag 3 – Stadsrundtur i Vilnius
Efter frukost gör vi en intressant stadsrundtur med en lokalguide för att bekanta oss med staden. Vi får bland annat uppleva Gamla stan med sina smala gator och mysiga bakgårdar, Gryningens port och Gediminas torn, som är Vilnius symbol. På eftermiddagen får vi egen tid att utforska staden. Unna dig det där lilla extra - priserna är låga. På kvällen får vi möjlighet att prova Vilnius restaurang och nöjesliv på egen hand.

Dag 4 – Klaipeda
Vi äter en god frukost och checkar sedan ut från hotellet. Vi åker några mil västerut till staden Trakai, en riktigt gammal stad omringad av underbar natur med sjöar. Här ska vi besöka slottet från 1300-talet, som är så vackert belägen på en ö i sjön Galvè.

Vi fortsätter sedan till Klaipeda där vi avslutar vårt besök med egen tid och förmånlig shopping på det stora shoppingcentret Akropolis. Här finns det gott om butiker, restauranger, caféer och delikatessbutiker. På kvällen checkar vi in på DFDS färja och samlas i restaurangen för att äta en 2-rätters middag.

Dag 5 – Hemresa (15 mil)
Vi är åter i Karlshamn på morgonen och äter frukost ombord före hemresa efter minnesvärda dagar i Litauen.

 

 

 

Hotell

Congress Hotel, Vilnius

Congress Hotel, Vilnius

Congress Hotel, Vilnius är ett elegant 4-stjärnigt hotell, beläget i Gamla stan nära restauranger, caféer, barer och sevärdheter som katedralen, operan och Gedimino avenyn. Hotellet har restaurang, ba...

Resekalender

26/9Burg Centrum - Vinprovning & shoppingfrån 1 695:-
27/9Ullared (via Tollarp, Vä, Kristianstad, Knislinge, Broby, Osby)från 250:-
28/9Bordershop Direkt 100 kg (via Olofström, Bromölla, Kristianstad, Lund)från 620:-
30/9TUR för en dag - KIVIK ÄPPELTAVLAN (via Skanör, Höllviken, Trelleborg)från 295:-
1/10TUR för en dag - KIVIK ÄPPELTAVLAN (via Vellinge, Tygelsjö, Bunkeflostrand, Lindeborg)från 295:-