Skip to main content

Vin & vandring i Rhendalen

Pris från:
9 895:-
Dagar:7
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro- väg och färjeavgifter.
 • 6 nätter med del i dubbelrum.
 • Middag dag 1, 2, 3 & 6.
 • Frukost dag 2-7.
 • Guidad stadspromenad i Goslar.
 • Linbana, Niederwald Monumentet.
 • Vinprovning, Magdalenenhof.
 • Guidat besök, Sigfreids Mekansika Musikkabinett.
 • Flodbåtstur på Rhen.
 • Besök vid Loreleyklippan.
 • Guidat besök & provsmakning av Konjak, Asbach Vindestilleri.
 • Guidad bussrundtur i Hannover.
 • Möjlighet till shopping, max 25 kg/person.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Från Frankfurt vindlar sig Rhen fram mellan vinbyar, den ena vackrare än den andra, och gamla tullborgar och slottsruiner. Vi har valt Rüdesheim som vår utgångspunkt för våra vandringar, buss och båtutflykter. 


 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Goslar
Avresa från hemorten på morgonen, och vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. I Tyskland har vi 40 snabba mil, sedan checkar vi in på Hotel Achtermann i Goslar. Vi äter en god middag i hotellets restaurang och vidare tar vi en liten promenad genom den gamla kejsarstaden och förundras över alla vackra byggnader. Kanske avrundar vi kvällen med en lokalbryggd Gosbier?

Dag 2 – Rüdesheim
Efter frukost samlas vi åter i bussen och fortsätter söderut. Då vi inte har någon stress idag, byter vi för en stund, autobahn mot den pittoreska sagovägen. Vi stannar till för en liten förmiddagspromenad i det vackra Hannoversch Münden där floderna Werra och Fulda flyter ihop och bildar Weser. På eftermiddagen kommer vi fram till idylliska Rüdesheim och checkar in på mysiga Hotel Grünen Krantz. Hotellet har varit i familjens ägo i flera generationer och de producerar även egna viner som vi så klart får möjlighet att smaka. På kvällen bjuds vi på en god middag i hotellets restaurang. Skål och välkomna!

Dag 3 – Kloster, vin och musik 
Efter frukost tar vi linbanan upp till Niederwald Monumentet och beundrar detta landmärke och fantastisk utsikt. Härifrån vandrar sedan ni som vill, (eller åker man med bussen) till klostret St Hildegard. Detta grundades av Hildegard av Bingen och är fortfarande i drift, med ett 60-tal nunnor. De driver ett café och en trevlig butik med honung, likörer, tvålar med mera. Vi vandrar vidare mot klostret Marienthal, totalt ca 6,5 km. Bussen möter upp oss här och vi åker vidare till vingården Magdalenenhof. Här tar Johannes emot oss och bjuder på berättelser, vin och lite tilltugg. Efter ett trevligt besök, åker vi tillbaka till vårt hotell och får lite tid på egen hand. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. Efter maten går vi en kort bit till Sigfrieds Mekaniska Musikkabinett. Här får vi en guidad tur bland de allra största samlingarna med unika, självspelande instrument. En perfekt avslutning på dagen!

Dag 4 – Rhen
Efter en god frukost går vi ner till floden och äntrar en flodbåt. Vi seglar uppströms och njuter av vackra vyer. Kanske smakar en Rüdesheim kaffé på soldäck? Vi stiger av flodbåten och fortsätter med buss upp till Loreley-klippan och beundrar utsikten. Eventuellt erbjuds picknicklunch idag. På eftermiddagen vandrar vi hem från Assmanshausen (ca 5,5 km) eller åker man med bussen. Middagen avnjutes på egen hand ikväll. Drosselgasse med livemusik och myllrande folkliv rekommenderas. Kanske blir det till och med lite dans?

Dag 5 – Rüdesheim
På förmiddagen ska vi efter frukost, göra en djupdykning i den tyska konjakens historia. Eller Weinbrandt som det heter här! Asbach Vindestilleri grundades i Rüdesheim av Hugo Asbach 1892. Vi får lära oss allt om tillverkningen och såklart även provsmaka samt handla till förmånliga priser. Eftermiddagen tillbringas efter egna önskemål. Det kan vara skönt med lite egen tid efter en upplevelserik vecka. Det ges även möjlighet att gå en härlig promenad längs med Rhen.  

Dag 6 – Hannover
När vi har ätit frukost och checkat ut, lämnar vi Rüdesheim för denna gång. Upp till Hannover har vi blotta 40 mil, så vi unnar oss ett vackert stopp på vägen även idag. Kanske Alsfeld med alla sina korsvirkeshus kan locka? I Hannover bor vi komfortabelt på Hotel Mercure. Vi blir även serverade en god middag i hotellets restaurang.

Dag 7 - Hemresa 
Efter frukost äntrar vi bussen och tar en liten tur i centrala Hannover. Idag sitter delstatsregeringen här, i det gamla slottet som en gång hyste kungafamiljen av Hannover. Staden blev svårt bombad under andra Världskriget, men de vackra historiska byggnaderna i centrum är återställda i all sin glans. Vi åker vidare de sista 30 milen upp till Puttgarden. Innan vi tar färjan över till Rödby får vi möjlighet till inköp i någon gränsbutik. Resan fortsätter genom Danmark och via den ståtliga Öresundsbron är vi åter på svensk mark. Efter oförglömliga upplevelser tar vi farväl på hemorten.

 

Hotel Achtermann Goslar
Detta hotell är värt en resa i sig! En 500 år gammal försvarsbyggnad som man renoverat upp till ett förstklassigt hotell och bland annat bevarat gamla stenmurar. Wellnessavdelningen bjuder på 3 olika sorters bastu, vanlig pool och bubbelpool. Direkt utanför dörren breder de idylliska gågatorna ut sig. 

Hotel Zum Grünen Krantz Rüdesheim 
Familjen Nägler driver ett mycket trivsamt hotell. Perfekt beläget med staden på ena sidan och vinodlingar på den andra! De driver också en populär restaurang och vinbutik. 

Hotel Mercure Hannover
Fyrstjärnigt stort, fräscht och perfekt för en övernattning. Hotellet är lugnt beläget utanför stadskärnan.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/4
Se hållplatser & tider
BussVin & Vandring i RhendalenMer än 89 895:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Zum Grünen Kranz

Hotel Zum Grünen Kranz

Familjen Nägler driver ett mycket trivsamt hotell. Perfekt beläget med staden på ena sidan och vinodlingar på den andra! De driver också en populär restaurang och vinbutik...