Skip to main content

Vinresa till Rheinland-Pfalz

Pris från:
7 995:-
Dagar:7
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- och färjeavgifter, 6 nätter med del i dubbelrum, middag dag 1-6, frukost dag 2-7, besök på vingården Reichrat von Buhl inkl. provning av 6 viner & rundvisning i vinkällaren. Vinprovning, lunch & besök på Schloss Villa Ludwigshöhe. Vinprovning av 5 viner hos Weingut Schäfer, heldagstur med svensktalande lokalguide i Pfalz, reseledarservice.
Boka resa

En spännande vin- och kulturresa till Rheinland-Pfalz. Pfalz är ett urgammalt vinområde i sydvästra Tyskland med milt klimat,  idylliska vinbyar, borgar, korsvirkeshus och goda viner. Vi åker längs med Deutsche Weinstrasse och kommer bland annat att besöka olika vingårdar.

Sök resa

Program Vinresa till Rheinland -Pfalz

Dag 1 – Bielefeld (60 mil)
Avresa på morgonen från hemorten. Via Öresundsbron åker vi till Rödby och tar färjan till Puttgarden.  Vi fortsätter söderut och kommer på kvällen fram till Quality Hotel i Bielefeld för gemensam middag och övernattning.


Dag 2 – Neustadt an der Weinstrasse (45 mil)
Efter en god frukost åker vi vidare mot Neustadt. Vi kommer att åka en del längs med den tyska vinleden, Deutsche Weinstrasse, som är Tysklands äldsta turistled. Ett naturskönt landskap med många vingårdar. Vägen börjar i Bockenheim i norr och slutar efter ca 85 km i Schweigen vid gränsen mot Frankrike. Tidig kväll checkar vi in på Achat Hotel Premium i Neustadt för fyra nätter.  På kvällen samlas vi för gemensam middag.


Dag 3 – Deidesheim (6 mil)
Efter frukost står förmiddagen till eget förfogande i trevliga Neustadt, som är centrum för vinhandeln i detta område. Efter lunch gör vi en utflykt till Deidesheim, för att besöka vingården Reichrat von Buhl. Vi får en rundvandring i vinkällaren och avslutar med provsmakning av gårdens viner. Vi åker sedan tillbaka till Neustadt. På kvällen äter vi en tre-rätters middag på Restaurang Altstadtkeller.


Dag 4 – Neustadt, vingårdsbesök
Förmiddagen är fri för egna strövtåg. På eftermiddagen samlas vi för att göra en utflykt till den närliggande vingården, Weingut Schäfer. Vi gör en vinprovning och får information om deras vinproduktion.  På kvällen äter vi middag på hotellet.


Dag 5 – Rhodt (4 mil)
Efter frukost möter vår svensktalande guide upp för att ta oss med på en heldagstur i härliga omgivningar. Det blir en händelserik dag med god mat och dryck. Vi kommer bl.a. att besöka Schloss Villa Ludwigshöhe, som är beläget i vackra omgivningar i Edenkoben. Det bjuds på vinprovning inkl. ”Vesperplatte”.  Vi besöker även idylliska Rhodt med mysiga gränder och sevärda hus från renässansen och barocken. Vi avslutar dagen med middag på en mysig Weinstube.


Dag 6 – Celle (50 mil)
Efter frukosten lämnar vi Pfalz och börjar vår resa norrut. Vi kommer att övernatta i Celle, en fantastiska korsvirkes stad och en av Tysklands mysigaste städer. Vi checkar in på InterCityHotel  för middag och övernattning.


Dag 7 – Hemresa (50 mil)
Vi njuter av resans sista frukost innan vi påbörjar vår hemresa genom det tyska landskapet. Vi gör ett kortare stopp för prisvärd shopping i lämplig gränshandel. I Puttgarden tar vi färjan över till Danmark och fortsätter vidare till Sverige och våra hemorter efter en minnesvärd resa med många bra vinprovningar och trevlig gemenskap.


Hotell
Quality Hotel Bielefeld, www.choicehotels.de
Achat Hotel Premium, Neustadt an der Weinstrasse, www.achat-hotels.com
InterCityHotel, Celle, www.intercityhotel.com

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/10BussVinresa till Rheinland-PfalzMer än 87 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Achat Premium Neustadt

Hotel Achat Premium Neustadt

Achat Hotel Premium, Neustadt är ett trevligt hotell med bra läge i centrum. www.achat-hotels.com

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-