Göta Kanal -Stora Kanalturen

Pris från:
2 995:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss,
  • Kaffe & fralla, Ljungbystopp,
  • Entré & guidad visning på Tändsticksmuseet i Jönköping,
  • Lunch på Restaurang Stugan i Jönköping,
  • Guidad visning i Habo Kyrka,
  • En natt med del i dubbelrum på Hotel Bellevue i Hjo,
  • Middag på hotellet dag 1,
  • Frukost på hotellet dag 2,
  • Göta Kanal -Stora Kanalturen 16 slussar Töreboda-Sjötorp (ca 5 h) med M/S Bellevue
  • Lunch på M/S Bellevue dag 2.
Boka resa

Livet ska levas i 5 knop. Följ med och upplev en riktig klassiker - Göta Kanal, från Töreboda till Sjötorp med M/S Bellevue, genom hela 16 slussar.  Ett minne för livet!

Program

Dag 1-Hjo (32 mil)
Vår bekväma turistbuss tar oss norrut genom Småland. Vi stannar för att avnjuta kaffe och en fralla vid Ljungby Stop. Åter i bussen går färden vidare till tändsticksmuseet i Jönköping. Här får vi en guidad visning med levande tändstickshistoria, Efter ett givande besök har det blivit lunchdags. Vi åker en kort bit till Restaurang Stugan i Stadsparken, där vi ska avnjuta en god lunch. Nästa plats att utforska blir Habo kyrka. Här får vi en intressant guidad visning av den fascinerande träkyrkan som är känd för sina vackra målningar. Vi samlas åter i bussen och tar oss till Hotell Bellevue i Hjo. Efter incheckning gör vi oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för att avnjuta en god middag i hotellets restaurang.

 

Dag 2 – Göta Kanal, M/S Bellevue
Efter en god frukost checkar vi ut från Hotellet och beger oss till kanalbåten i Töreboda. Här ska vi få uppleva en cirka 5 timmars guidad kanalkryssning.             Vi går ombord på M/S Bellevue som kommer att ta oss fram på Göta kanal genom inte mindre än 16 slussar. Färden går genom det vackra och idylliska landskapet där skog, gårdar och betesmarker passerar revy när vi fridfullt glider fram på kanalen.  Under resans gång serveras det en god lunch ombord. Vi kommer att bli guidade på Göta kanal, av båtens skeppare Sonny som även är känd från TV. Under dagen passerar vi bland annat Norrqvarn, Riksberg och Hajstorp. Framme i Sjötorp väntar vår buss på att få ta oss hem igen. Vi gör stopp för möjlighet till fikapaus på lämplig plats innan vi tar farväl med oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget. 

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!


 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/8BussGöta Kanal - Stora Kanalturen (via Hörby, Tollarp, Kristianstad, Hässleholm)22 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Bellevue, Hjo

Hotel Bellevue, Hjo

Hotel Bellevue är vackert beläget i Hjo med badstrand och bryggor i hamnen endast 50 meter från hotellets terrass. www.hotellbellevue.se...