Skip to main content

Göta Kanal -Stora kanalturen

Pris från:
2 295:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss, kaffe & fralla, Ljungbystopp, guidad visning av Tändsticksmuseet, Jönköping, lunch dag 1, Restaurang Stugan, Jönköping, guidad visning av Habo Kyrka, en natt med del i dubbelrum på Hotel Bellevue, Hjo, middag dag 1 & frukost dag 2 på hotellet, Göta Kanal, Stora Kanalturen genom 16 slussar Töreboda-Sjötorp (ca 5 h), M/S Bellevue, lunch dag 2, M/S Bellevue, besök på Lyrestads Hembygdsmuseum.
Boka resa

Livet ska levas i 5 knop. Följ med och upplev en riktig klassiker - Göta Kanal, från Töreboda till Sjötorp med M/S Bellevue, genom hela 16 slussar.  Ett minne för livet!

Sök resa

Program

Dag 1-Hjo (32 mil)
Vår bekväma turistbuss tar oss norrut genom Småland. Vi stannar för att avnjuta kaffe och en fralla vid Ljungbystopp. Åter i bussen går färden vidare till Tändsticksmuseet i Jönköping. Här får vi en guidad visning med levande tändstickshistoria. Efter ett givande besök har det blivit lunchdags. Vi åker en kort bit till restaurang Stugan i Stadsparken, där vi ska avnjuta en god lunch. Nästa plats att utforska blir Habo kyrka. Här får vi en intressant guidad visning av den fascinerande träkyrkan som är känd för sina vackra målningar. Vi samlas åter i bussen och tar oss till Hotell Bellevue i Hjo. Efter incheckning gör vi oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för att avnjuta en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 – Göta Kanal, M/S Bellevue
Efter en god frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till kanalbåten i Töreboda. Här ska vi få uppleva en 5 timmars guidad kanalkryssning med ett litet uppehåll för besök på Lyrestads Hembygdsmuseum. Vi går ombord på M/S Bellevue som kommer att ta oss fram på Göta kanal genom inte mindre än 16 slussar. Färden går genom det idylliska landskapet där skog, gårdar och betesmarker passerar revy när vi fridfullt glider fram på kanalen.  Under resan serveras även en god lunch ombord och vi kommer att guidas längs Göta kanal, av båtens skeppare Sonny, även känd från TV. Under dagen passerar vi bland annat Lyrestad, Norrqvarn, Riksberg och Hajstorp. Framme i Sjötorp väntar vår buss på att få ta oss hem igen. Vi gör stopp för fikapaus på lämplig plats innan vi tar farväl med oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/7BussGöta Kanal - Stora KanalturenFullt2 295:-FulltMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/7BussGöta Kanal - Stora KanalturenFullt2 295:-FulltMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/8BussGöta Kanal - Stora KanalturenMer än 82 295:-BokaMer information

Hotell

Hotel Bellevue, Hjo

Hotel Bellevue, Hjo

Hotel Bellevue är vackert beläget i Hjo med badstrand och bryggor i hamnen endast 50 meter från hotellets terrass. www.hotellbellevue.se...

Resekalender

25/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Getinge, Haverdal, Halmstad)från 295:-
26/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Oskarström, Åled, Halmstad)från 295:-
27/6TUR för en dag - HORNBÆK i sommarskrud (via Simlångsdalen, Vallås, Halmstad, Fyllinge, Trönninge)från 295:-