Skip to main content

Aerö - Festligheter på Danmarks Mallorca

Status:
Fullt

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet. Följ med och njut av alla förlustelser! 

 

Nya avgångar & NYTT program på gång inför 2024.

Håll utkik...

Sök resa

Program - Läs mer här

Dag 1 - Aerø (ca 23 mil)
Efter upphämtning går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron och fram till Svendborg på Fyn. Här kör vi ombord på färjan som tar oss över till Aerö på cirka 75 minuter och färden går genom den vackra danska övärlden.  Väl framme på den lilla sagoön kör vi till 1700-talsstaden Aerösköbing och bekantar oss med stadens idylliska kullerstensgator, klätterrosor och små välbevarade hus. Vi samlas åter i bussen och tar en liten rundtur vid Marstals hamn och beskådar de charmiga badhytterna i Eriks Hale innan vi åker vidare till vårt Aerø Hotel i Marstal Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för att avnjuta en god middag i hotellets restaurang. Senare på kvällen njuter vi av smakprov på rom, kaffe/te & de berömda Aeröpannkakorna.

Dag 2
Efter frukost samlas vi klockan 09:30 i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi besöker Skjoldenäs fyr samt Bregninge Kirke innan vi åker vidare till Voderup Klint - En av de vackraste platserna på  Aerø. Efter en intressant förmiddag behöver vi fylla på med ny energi. På öns egna Aerö Bryggeri får vi veta lite om ölets historia och om tillverkningen. Givetvis bjuds vi även på provsmakning! Här finns det också möjlighet att köpa lunch. (förbokas) Vi åker tillbaka till vårt hotell och eftermiddagen spenderas efter egna önskemål. Kanske ett dopp i hotellets pool lockar? På kvällen samlas vi för en festlig tillställning med en delikat 3-rättersmiddag, underhållning, dans och inte minst fri dryck av husets öl/vin & vatten. -En kväll väl värd att minnas!

Dag 3
Utvilade och efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 10:00. Vi åker till Aerököping där vi får tid till lite shopping och möjlighet att köpa lunch på egen hand. I hamnen väntar färjan som tar oss över till Svendborg. Hemfärden går över Stora Bältbron och Öresundsbron innan vi är åter på svensk mark. Vi gör stopp längs med färdvägen för bensträckare och möjlighet att köpa mat eller fika. På hemorten tar vi sedan farväl med oförglömliga minnen och upplevelser i bagaget. 

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel ligger med 12 minuters promenad från stranden och 10 minuters promenad från centrala Marstal på Ærø. Hotellet har gratis inomhuspool, gym, biljardbord och cykeluthyrning. Stranden Halen och...