Skip to main content

Huseby Julmässa & julbuffé

Status:
Fullt

Följ med och upplev julstämningen på Nordens största julmässa! på Huseby Bruk. Hundratals utställare, skickliga slöjdare, designers och spännande gårdsföretag med egentillverkade delikatesser och vackra alster skapar äkta julstämning bland tusen & åter tusen tindrande ljus.
 

HUSEBY JULMÄSSA
Möt ett unikt hantverkskunnande på en av landets största julmässa för genuint hantverk.  Hantverket hittar du i Snickeriet, Mekaniska Verkstaden, Masugnen, Slottets bottenvåning och utmed Bruksgatan utomhus. Njut av julens godaste hantverk på Huseby med provsmakning av delikatesser hos gårdsföretag & småskaliga tillverkare av specialiteter som hembakad ostkaka, marsipan, karameller, julhällbröd, Husebys egen glögg, svagdricka, syltar, marmelader, rökt fisk, korvar, bröd, polkagrisar och massor av andra specialiteter i landets största julsaluhall.

Sök resa

Program

Vid ankomst till Huseby avnjuter vi en delikat julbuffé med det bästa från julbordet i Stallets värdshus. Det dukas upp till buffé med sillbord, kallskuret, småvarmt och all den goda maten är hemlagad.

Eftermiddagen spenderas efter egna önskemål på den ljuvligt tindrande julmarknaden.  Här finns olika utställare – skickliga slöjdare, designers och spännande gårdsföretag med egen-tillverkade delikatesser i hela elva olika lokaler. Varje kväll tänds även 500 marschaller och 200 julgranar som sprider en fantastiskt magisk stämning. 

Landets största samling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen i sina matbodar. Ladda upp för julbordet hemma med brännvinsost, knäckebröd, gammaldags rökt storkyckling, lingon-bröd, korvar, marsipan, olika vilt, heminlagd sill, struts och en flaska av slottets egen glögg. Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad på marknaden, så som smide, keramik, glaskonst, korgmakeri, ljus-stöpare, hemvävda dukar, karvsnitt, svep och träslöjd i alla tekniker. Klockan 18:00 samlas vi i bussen för att påbörja vår hemfärd. Med oförglömliga minnen och kanske en och annan julklapp i bagaget, tar vi farväl vid hemorten.


*Med reservation för tryckfel & ändringar!