Skip to main content

Köpenhamnsjul med danskt hygge

Pris från:
595:-
Dagar:1
  • Resa i modern turistbuss.
  • Bro- och vägavgifter.
  • Dansk jultallrik inklusive ett glas öl/vin/läsk eller vatten & kaffe på Restaurang Bjælkehuset.
  • Ca 4 timmars egentid på julmarknaderna i Köpenhamn.
Boka resa

Följ med & upplev äkta julstämning. På välkända Restaurang Bjaelkehuset njuter vi av en delikat jultallrik och ett glas öl/vin eller läsk. I hjärtat av Köpenhamn strosar vi runt på julmarknaden bland tusentals ljus, tomtar, julklappar, kanderade äpplen, varm glögg & inte minst danskt hygge.

Sök resa

Program

Efter upphämtning går resan via Öresundsbron till Danmark och vidare till anrika Restaurang Bjælkehuset i Valby. I genuin dansk miljö bjuder Bjaelkehuset in till riktigt härlig stämning och en och annan trevlig överraskning på deras egna speciella lilla vis. -En dag som sent kommer att glömmas!

Nu har det blivit dags att avnjuta en äkta dansk ”julefrukost” bestående av, fläskstek, ankbröst, rödspätta, ris a la malta och många goda juliga tillbehör. Till maten serveras en öl/vin/läsk eller vatten & kaffe. Vill man unna sig en snaps eller annat gott till maten så erbjuder Bjælkehuset oss att handla förmånligt: - Svenska kronor = danska kronor! (endast kontanter).

Mätta och belåtna samlas vi åter i bussen för att ta oss en kort bit till hjärtat av Köpenhamn. Här råder det äkta julstämning på gator och torg. Vi strosar runt på egen hand i cirka 4 timmar och utforskar de förföriska julmarknaderna bland miljontals ljus, pyntade bodar, ljuva dofter & smaker som hör julen till. 
Klockan 18:00 påbörjar vi vår hemresa. Vi tar sedan farväl vid respektive hållplats med härliga julminnen och kanske en och annan klapp i bagaget!

 

Vad är hygge egentligen?
Hygge är lika danskt som fläskstek eller smörrebröd och fenomenet ligger djupt rotat i den danska folksjälen. Hygge kan beskrivas som en mysig och varm atmosfär där man tar sig tid at njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om. Men hygge är mer än så; det kan vara det varma skenet från ett tänt ljus, vänner och familj eller god mat & dryck.

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/12BussKöpenhamnsjul med danskt hygge (via Bromölla, Kristianstad, Tollarp, Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)Fullt595:-FulltMer information
16/12BussKöpenhamnsjul med danskt hygge (via Trelleborg, Vellinge, Malmö, Limhamn)4595:-BokaMer information