Skip to main content

Schwerin julmarknad

Pris från:
2 895:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro- väg- och färjeavgifter
  • Två nätter med del i dubbelrum på Inter City Hotel, Schwerin
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Frukost på hotellet, dag 2 & 3
  • Möjlighet till inköp max 25 kg/person
  • Reseledarservice
Boka resa

Centrum för julmarknaden i Schwerin utgörs av marknadsplatsen i gamla stan med den mäktiga tegelstenskyrkan och de historiska platserna. Ljusindränkta små gränder och tjusiga korsvirkeshus med kärleksfullt utsmyckade skyltfönster och doften av mandlar och glögg tillkännager att det är adventstider. En enorm julgran strålar i all sin glans på Marktplatz i Schwerin, som annars är mest berömt för sitt ”Törnrosaslott” som ligger på en ö, i en sjö, mitt i centrum.  
 

Sök resa

Program

Dag 1 – Schwerin (ca 38 mil)
Efter upphämtning vid respektive påstigningsort kör vi via Öresundsbron till Rödby där färjan väntar. Båtresan tar cirka 45 minuter innan vi når land i Puttgarden. Vi fortsätter resan med buss på snabba motorvägar ner till Schwerin, som ligger öster om Lübeck. Efter incheckning på Inter City Hotel finns nu möjlighet att för en kort stund, bekanta oss med omgivningarna. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. Övrig tid av kvällen spenderas fritt efter egna önskemål.

 

Dag 2 – Julmarknad
Utvilade och efter en god frukost är dagen fri för att utforska julmarknaden och shoppingcentret med över 100 butiker som båda ligger inom gång-avstånd från hotellet.  Känn juldofterna som sprids över området och låt 
ögonen tindra i kapp med alla strålande ljussmyckade ting. Strosa runt bland hantverk, sötsaker, tomtar & allt det vackra som hör julen till.

 

Dag 3 – Shopping & hemresa
Efter en god frukost förbereder vi oss för hemfärden. Vi checkar ut från hotellet och samlas i bussen för att påbörja vår hemresa. Givetvis gör vi ett kort shoppingstopp i någon prisvärd gränsshop innan vi lämnar Tyskland. I Puttgarden väntar färjan som ska ta oss tillbaka till Rödby. Båtresan tar cirka 45 minuter och här finns det tid för en kort fikapaus. Från Rödby fortsätter vi resan i vår bekväma turistbuss och via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Berikade med nya upplevelser och kanske en och annan ”klapp” i bagaget, tar vi farväl vid respektive hemort igen.


*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/12BussSchwerin julmarknadMer än 82 895:-BokaMer information

Hotell

InterCityHotel, Schwerin

InterCityHotel, Schwerin

Inter City Hotel Schwerin ligger vid centralstationen, i närheten av stadens centrum och är en idealisk samlings-punkt för alla dina äventyr. Det är bra att veta att rumskortet under din vistelse ger...