Skip to main content

Aerö - Festligheter på Danmarks Mallorca

Pris från:
4 695:-
Dagar:3
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro- & vägavgifter.
 • Båttur Svendborg-Aerø t/r.
 • Guidad promenad i Aerösköbing.
 • 2 nätter med del i dubbelrum på Aerø hotel i Marstal.
 • 2-rätters middag på hotellet dag 1.
 • Aerøpannkakor & kaffe/te dag 1.
 • Frukost på hotellet dag 2 & 3.
 • Guidad rundtur vid Skjoldnaes fyr & Bregninge Kirke.
 • Vinprovning & guidad tur på Aerö Vingård dag 2.
 • 3-rätters middag & musikunderhållning dag 2.** (Ingen musikunderhållning i juli).
 • Fri dryck av husets öl/vin/vatten under middagen(ca 3h) dag 2.
 • Besök på Uldgården dag 3.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet. Följ med och njut av alla förlustelser! 

 

NYTT PROGRAM - Vingårdsbesök med vinprovning m.m. Läs mer i programmet nedan!

Sök resa

Program -Läs mer här!

Dag 1 - Aerø (ca 23 mil)
Efter upphämtning går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron och fram till Svendborg på Fyn. Här kör vi ombord på färjan som tar oss över till Aerö på cirka 75 minuter. Väl framme på den lilla sagoön kör vi till 1700-talsstaden Aerösköbing och bekantar oss med idylliska kullerstensgator, klätterrosor och små välbevarade hus. Det blir även tid att strosa runt på egen hand. Vi samlas åter i bussen och beger oss till Aerø Hotel i Marstal. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. (Baren har Happy Hour 16:00-17:00 varje dag). På kvällen samlas vi för att avnjuta en god middag i hotellets restaurang. Till efterrätt bjuds vi på Aeröpannkakor och en kopp kaffe.

Dag 2 – Vingård & upptäcktsfärd
Efter frukost samlas vi i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. I Marstal centrum får vi en guidad rundvandring. Det blir även tid att strosa runt på egen hand. Vi fortsätter med buss och får se de små och färgglada badhytterna på rad vid strandkanten. Vi fortsätter på vackra vägar till Aerö Vingård. Här blir vi varmt mottagna av ägarna. Vi får en guidad rundtur i omgivningarna och får höra allt om tillverkningen av den lokalproducerade drycken. Naturligtvis bjuds vi även på en smakfull vinprovning. Vi avrundar besöket med en titt in i deras gårdsbutik. Vidare åker vi en kort bit till Farmers Market eller ”Bondens Marknad” som det också kallas. Här ska vi njuta av en god sandwich i lantlig miljö.  

Vi samlas åter i bussen och åker vidare till Skjoldenäs fyr där vi får uppleva magiska vyer. Vi avrundar rundturen med ett intressant besök i vackra Bregninge Kirke. Vi åker tillbaka till vårt hotell och eftermiddagen spenderas efter egna önskemål. Kanske ett dopp i hotellets pool lockar? På kvällen samlas vi för en festlig tillställning med 3-rättersmiddag, musikunderhållning** (Ingen musikunderhållning i juli) och fri dryck av husets öl/vin & vatten. -En kväll väl värd att minnas! 

Dag 3 – Uldgården & hemfärd
Utvilade och efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd. Vi åker till Uldgården i Bregninge som är en 350 kvadratmeter stor gårdsbutik. Här bjuds vi på likörsnaps och får möjlighet att handla unika ö specialiteter, hälsoprodukter, hantverk, ullprodukter och diverse ting. Nu väntar färjan i Aerösköbing. Vi kör ombord och njuter av båtfärden till Svendborg. Under resans gång går vi stopp längs med färdvägen för möjlighet att köpa mat eller fika. Via Öresundsbron är vi snart åter på svensk mark. Vi tar farväl med oförglömliga upplevelser i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/7
Se hållplatser & tider
BussAerö - Festligheter på Danmarks MallorcaMer än 84 695:-BokaSe hållplatser & tider
16/8
Se hållplatser & tider
BussAerö - Festligheter på Danmarks Mallorca Fullt4 795:-FulltSe hållplatser & tider
6/9
Se hållplatser & tider
BussAerö - Festligheter på Danmarks Mallorca Fullt4 795:-FulltSe hållplatser & tider
20/9
Se hållplatser & tider
BussAerö - Festligheter på Danmarks Mallorca Mer än 84 795:-BokaSe hållplatser & tider
27/9
Se hållplatser & tider
BussAerö - Festligheter på Danmarks Mallorca Mer än 84 795:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

 Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel, Marstal

Aerø Hotel ligger med 12 minuters promenad från stranden och 10 minuters promenad från centrala Marstal på Ærø. Hotellet har gratis inomhuspool, gym, biljardbord och cykeluthyrning. Stranden Halen och...