Skip to main content

Bremer Freimarkt -Oktoberfest i Bremen

Status:
Fullt

Följ med oss till en av Tysklands största och äldsta folkfester, Freimarkt – Bremens Oktoberfest. Under de två sista veckorna i oktober förvandlas Bremen och det råder feststämning i hela staden. En riktig folkfest med 4 miljoner besökare årligen. Vi har även i år förbokade platser i Bayerntältet!

Sök resa

Program

Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen

Dag 1 – Bremen (50 mil)
Avresa på morgonen genom Danmark och vidare med färjan Rödby – Puttgarden. Sen eftermiddag når vi Bremen och checkar in på vårt centralt belägna hotell. Det stora festivalområdet, Burgerweide, ligger nära vårt hotell. Redan första dagen får vi möjlighet att uppleva folkliv, musik och hög feststämning. Kvällen spenderas efter egna önskemål.

Dag 2 - Bremen
Efter frukosten tillbringar vi dagen på egen hand den. För den som önskar finns det möjlighet till en gemensam stadsvandring.  På kvällen träffas vi för att gå till festivalområdet Bürgerweide,  som lockar med gastronomiska upplevelser, dryck och dans. På den ca 100 000 m2 stora festplatsen finns mer än 300 olika attraktioner - tivoli, flera öltält och många mindre stånd som bl. a. säljer stekta korvar, grillade kycklingar och öl från hela Tyskland till alla glada festivalbesökare.

Vi har reserverat plats i Bayerntältet och slår oss ner för att ha en riktigt trevlig kväll i Bayersk miljö. Det spelas allt från ”umpa bumpa” till avsevärt modernare disco. I vårt arrangemang ingår även 1 L. öl och en halv grillad kyckling med pommes.  Vi roar oss, provar läckra specialiteter och är delaktiga i folkfesten där alla är med, ung som gammal.

Dag 3 – Hemresa (50 mil)
Utvilade och efter en smaklig frukost är det dags att ta farväl av Bremen för den här gången. Vi gör stopp för prisvärd shopping vid någon gränshandel. I Puttgarden tar vi färjan över till Rödby. Efter de danska öarna och Öresundsbron är vi snart tillbaka i Skåne igen med nya härliga resminnen.

 

Hotell

Swissotel Bremen

Swissotel Bremen

Swissôtel Bremen är centralt beläget nära festivalområdet, intill en lummig park vid vallgraven. Det är bara ca 2 min. promenad till gågatan och nära till många av Bremens sevärdheter. www.swiss...

Resekalender

19/9TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Genarp-Dalby-Staffanstorpfrån 280:-
21/9TUR för en dag till GILLELEJE via Lundfrån 280:-
22/9Bordershop direkt (100 kg) via Bromöllafrån 600:-
24/9Ullared (via Tollarp-Osby)från 240:-
25/9Bordershop (75 kg) via Knislingefrån 500:-