Skip to main content

Bremer Freimarkt -Oktoberfest i Bremen

Status:
Fullt

Följ med oss till en av Tysklands största och äldsta folkfester, Freimarkt – Bremens Oktoberfest. Under två veckor förvandlas Bremen och det råder feststämning i hela staden. En riktig folkfest med 4 miljoner besökare årligen. Vi har även i år förbokade platser, mat & öl i Bayerntältet!
 

Sök resa

Program - Läs mer här!

Dag 1 – Bremen (50 mil)
Avresa på morgonen genom Danmark och vidare med färjan Rödby – Puttgarden. Sen eftermiddag når vi Bremen och checkar in på vårt centralt belägna hotell och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen träffas vi för att gå till festivalområdet Bürgerweide som lockar med gastronomiska äventyr, dryck och dans.  Vi har även i år reserverat platser i Bayerntältet och slår oss ner för att ha en riktigt trevlig kväll i Bayersk miljö. Det spelas allt från ”umpa bumpa” till modernare disco. I vårt arrangemang ingår även 1 liter öl och en halv grillad kyckling med pommes.  Vi roar oss, provar tyska läckra specialiteter och är delaktiga i folkfesten där alla är med.

Dag 2 – Bremen
Efter en god frukostbuffé finns det möjlighet att följa med på en guidad stadsvandring om man önskar. Resten av dagen spenderas på egen hand och i egen takt. Njut av folkliv, musik och hög feststämning på det stora festivalområdet, Burgerweide. På den cirka 100 000 kvadratmeter stora festplatsen finns det mer än 300 olika attraktioner - tivoli, flera öltält och många mindre stånd som bland annat säljer stekta korvar, grillade kycklingar och öl från hela Tyskland till alla glada festivalbesökare. 

Dag 3 – Hemresa (50 mil)
Utvilade och efter en smaklig frukost är det dags att ta farväl av Bremen för den här gången. Vi får möjlighet till prisvärd shopping vid någon prisvärd gränshandel innan vi tar färjan från Puttgarden till Rödby. Efter de danska öarna och Öresundsbron är vi tillbaka i våra hemorter på kvällen med nya härliga resminnen.

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Hotell

Dorint City Hotel, Bremen

Dorint City Hotel, Bremen

Dorint City -Hotel Bremen har ett lugnt läge i Bremens Centrum, ca 500 meter från marknadstorget. Hotellet har bastu och ångbad. Hotellet ligger bara med en 5 minuters promenad från Centralstationen,...