Skip to main content

Mosel- och Ahrdalen

Pris från:
8 495:-
Dagar:6
 • Resa i modern turistbuss.
 • Bro- väg och färjeavgifter.
 • 5 nätter med del i dubbelrum.
 • Middag dag 1-5.
 • Frukost dag 2-6.
 • Båtresa på Mosel, Traben-Bernkasel cirka 2 timmar.
 • Besök på vingård med vinprovning i Bernkastel-Kues.
 • Utflykt till Trier och guidad stadsrundtur med lokalguide.
 • Vinprovning med guidad tur i vinkällare i Ahrdalen.
 • Möjlighet till shopping, max 25 kg/person.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Vi besöker en av Europas vackraste vindalar, Moseldalen, som är belägen mellan Koblenz och Tysklands äldsta stad Trier. En underbar resa där vi får njuta av vackra vinberg och slingrande floder, omgivna av sagoslott och mysiga små vinbyar.

Sök resa

Program

Dag 1 - Hannover 
Avresa från hemorten på morgonen, och vidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. På färjan finns det möjlighet att köpa lunch på egen hand. Framme i Tyskland fortsätter bussresan via Hamburg och vidare till den välkända mässtaden Hannover. På Leonardo Hotel checkar vi in på våra rum och njuter av en god måltid i hotellets restaurang.

Dag 2 – Cochem 
Efter frukost samlas vi åter i bussen och fortsätter söderut genom Ruhrområdet till Koblenz där Mosel rinner ut i Rhen. Vi äter lunch på något lämpligt ställe utmed vägen. Färden går vidare längs den slingrande floden Mosel och på eftermiddagen kommer vi fram till idylliska Cochem, en av de populäraste och mest välbesökta orterna i Moseldalen. Vi checkar in på vårt fina hotell i centrum för tre nätter och kan sedan bekanta oss med omgivningarna. På kvällen äter vi välkomstmiddag på vårt hotell. 

Under vistelsen kommer vi att få se och uppleva mycket av det vackra landskapet i Moseldalen.  I vår mysiga vinby Cochem kan den som vill ta en tur upp till borgen Reichsburg. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Mosel och dalgången. Vi kan också strosa längs med den långsträckta promenadvägen utmed floden och njuta av det goda vinet i någon av de mysiga vinstugorna

Dag 3 – Moseldalen 
Vi gör en heldagsutflykt med båt på slingrande Mosel och fortsätter med buss till Bernkastel-Kues där vi äter lunch på egen hand. Vi bekantar oss med den välkända vinorten och besöker även en vingård, där vi provar det goda Moselvinet och får information om allt från plantering av vinstockar till vinskörd och det årliga arbetet på vinfälten, från lagring till tappning. Sen eftermiddag är vi åter i Cochem och får egen tid. På kvällen samlas vi på hotellet för att äta en gemensam middag.

Dag 4 – Trier 
Efter en god frukost på hotellet gör vi en heldagsutflykt till Trier, som är Tysklands äldsta stad. Vi gör tillsammans med vår lokalguide dels en bussrundtur och en stadsvandring som slutar vid den välkända stadsporten från romartiden, Porta Nigra. Sedan får vi möjlighet att utforska staden och äta lunch på egen hand innan det är dags för återresa till Cochem. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 5 – Ahrdalen, Bremen  
Efter några fantastiska dagar i Cochem och Moseldalen startar vår resa norrut. Efter cirka en timmes resa kommer vi till Ahrdalen, som är Tysklands nordligaste och minsta vinområde. Här produceras framför allt rött vin av mycket god kvalitet. Vi besöker vinorten Mayschoss-Altenahr där vi gör en vinprovning. Efter att ha upplevt ytterligare ett vackert vinområde fortsätter vi norrut. Vi får möjlighet att köpa lunch på något lämpligt ställe utmed färdvägen. På kvällen når vi Hotel Penta Bremen -Vahr, för middag och en övernattning.

Dag 6 – Hemresa 
Efter frukost lämnar vi Bremen och reser norrut till Puttgarden. Innan vi tar färjan över till Rödby får vi möjlighet till inköp i någon gränsbutik. Resan går vidare genom Danmark och via den ståtliga Öresundsbron är vi åter på svensk mark. Vi tar farväl på hemorten efter oförglömliga upplevelser och fina minnen i bagaget.

 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/9
Se hållplatser & tider
BussMosel- och AhrdalenMer än 88 495:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Noss

Hotel Noss

Tradition sedan 1895! När Hotel Noss grundades i centrala Cochem kom gästerna fortfarande i hästdragna vagnar. Vi upprätthåller fortfarande många av de saker som har definierat oss i över 120 år - til...