Skip to main content

Mosel- och Ahrdalen

Status:
Fullt

Vi besöker en av Europas vackraste vindalar, Moseldalen, som är belägen mellan Koblenz och Tysklands äldsta stad Trier. En underbar resa där vi får njuta av vackra vinberg och slingrande floder, omgivna av sagoslott och mysiga små vinbyar.

Sök resa

Program

Dag 1 - Hannover          
Avresa från hemorten på morgonen, genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Väl framme i Tyskland får vi lunchmöjlighet och fortsätter sedan resan via Hamburg till den välkända mässtaden Hannover för middag och övernattning.

Dag 2 - Cochem                                     
Vår resa går vidare söderut och från Koblenz går färden längs den slingrande floden Mosel. På eftermiddagen kommer vi fram till idylliska Cochem, en av de populäraste och mest välbesökta orterna i Moseldalen. Vi checkar in på vårt fina hotell i centrum för tre nätter och kan sedan bekanta oss med omgivningarna. Vi äter välkomstmiddag på vårt hotell. 

Dag 3 - Moseldalen
Under vistelsen kommer du att få se och uppleva mycket av det vackra landskapet i Moseldalen.  I vår mysiga vinby Cochem kan den som vill ta en tur upp till borgen Reichsburg. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Mosel och dalgången. Vi kan strosa längs den långsträckta promenadvägen längs Mosel och njuta av det goda vinet i någon av de mysiga vinstugorna.

Vi gör en utflykt delvis med båt på slingrande Mosel och med buss till Bernkastel-Kues. Vi bekantar oss med den välkända vinorten och besöker även en vingård, där vi prövar det goda Moselvinet och får information om allt från plantering av vinstockar till vinskörd och det årliga arbetet på vinfälten, från lagring till tappning. Sen eftermiddag är vi åter i Cochem och får egen tid. På kvällen samlas vi på hotellet för att äta en gemensam middag.

Dag 4 – Trier
Vi äter en god frukost på hotellet och ska sedan göra en utflykt till Trier, som är Tysklands äldsta stad. Vi välkomnas av en lokalguide. Under temat 2 timmar – 2000 år gör vi en kombinerad bussrundtur - stadsvandring. Vi avslutar vid den välkända stadsporten från romartiden, Porta Nigra. Sedan får vi möjlighet för egna strövtåg innan det är dags för återresa till vår vinby. Vi äter middag på vårt hotell.

Dag 5 – Ahrdalen, Bremen                   
Efter några fantastiska dagar i Cochem och Moseldalen startar vår resa norrut. Efter ca en timmes resa kommer vi till Tysklands nordligaste och ett av de minsta vinområdena, Ahrdalen. Här produceras framförallt rött vin. Vi besöker bl. a vinorten Ahrweiler med ett underbart vackert centrum med romantiska korsvirkeshus, medeltida stadsmur, små mysiga kullerstensgator, caféer med uteserveringar och vinstugor. Vi gör även en vinprovning i någon av de små orterna i Ahrdalen där vi får pröva det alldeles speciella vinet. Efter att ha upplevt ytterligare ett vackert vinområde fortsätter resan till Bremen för middag och övernattning.

Dag 6 - Hemresa                                    
Efter frukosten lämnar vi Bremen och reser norrut till Puttgarden. Innan vi tar färjan över till Rödby får vi möjlighet till inköp i någon gränsbutik. Resan går vidare genom Danmark, över Öresundsbron, tillbaka till våra hemorter där vi är åter på kvällen efter en oförglömlig resa.

Hotell
Fora Hotel, Hannover, www.fora.de
Hotel Karl Müller, Cochem, www.hotel-karl-mueller.de
Atlantic Hotel Vegesack, www.atlantic-hotels.de

 

 

Hotell

Hotel Karl Müller

Hotel Karl Müller

www.hotel-karl-mueller.de

Resekalender

23/8Bordershop 75 kg (via Kristianstad, Åhus, Gärds Köpinge, Tollarp, Hörby, Lund, Malmö)från 520:-
24/8Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 620:-
25/8Gotland - Solens & vindarnas öfrån 5 995:-
26/8TUR för en dag - HELSINGÖR (via Varberg)från 295:-
27/8TUR för en dag - HELSINGÖR (via Falkenberg, Slöinge)från 295:-