Skip to main content

Huseby julmarknad

Pris från:
845:-
Dagar:1
  • Resa i modern turistbuss
  • Entré till Huseby Julmarknad
  • Julbuffé inkl. dryck & kaffe
Boka resa

Följ med och upplev julstämningen på Huseby Bruk, 2 mil söder om Växjö!  – Nordens största julmässa med cirka 170 utställare, skickliga slöjdare, designers och spännande gårdsföretag med egentillverkade delikatesser – deltar i elva olika lokaler. Varje kväll tänds 500 marschaller och 200 julgranar och sprider en fantastisk och magisk stämning. 
 

Sök resa

Program

PROGRAM
Vid ankomst till Huseby äter vi en utsökt julbuffé tillsammans i Stallets värdshus. Hela dagen spenderas efter egna önskemål på den ljuvligt tindrande julmarknaden.  Här finns olika utställare – skickliga slöjdare, designers och spännande gårdsföretag med egen-tillverkade delikatesser i hela elva olika lokaler. Varje kväll tänds 500 marschaller och 200 julgranar som sprider en fantastisk, magisk stämning. Landets största samling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen i sina matbodar. Ladda upp för julbordet hemma med brännvinsost, knäckebröd, gammaldags rökt storkyckling, lingon-bröd, korvar, marsipan, olika vilt, heminlagd sill, struts och en flaska av slottets egen glögg. Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad på marknaden, så som smide, keramik, glaskonst, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, karvsnitt, svep och träslöjd i alla tekniker. Klockan 18:00 samlas vi i bussen för att påbörja vår hemresa. Med oförglömliga minnen och kanske en och annan julklapp i bagaget, tar vi farväl vid respektive hemort igen.

HUSEBY
Förutom utställarna finns den Gamla Smedjan med butik och information, Biskopshuset med sin vackra keramik och Kronobergsslöjdarna i Greve-byggnaden. Slottet är bevarat precis som när Fröken Florence lämnade det. Husebys museer har öppet för besök, liksom Växthuset där du kan handla julamaryllis och fina juldekorationer. Julcaféet i vackert tält serverar julbuffé. Det finns flera olika caféer samt bodar med grillat, hamburgare, kroppkakor och mycket annat gott att äta på området.

*Med reservation för tryckfel & ändringar!

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/11BussHuseby Julmarknad8845:-BokaMer information
20/11BussHuseby JulmarknadMer än 8845:-BokaMer information