Skip to main content

Huseby Julmarknad

Status:
Fullt

Följ med och upplev julstämningen på Huseby Bruk, 2 mil söder om Växjö! Det är idag Nordens största julmässa med över 30 000 besökare och cirka 170 utställare som ställer ut över hela bruket. Här finns landets främsta hantverkare och småskaliga mattillverkare. Känn de ljuvliga dofterna av ene, levande ljus och god mat.

Huseby 
Förutom utställarna finns den Gamla Smedjan med butik och information, Biskopshuset med sin vackra keramik och Kronobergsslöjdarna i Greve-byggnaden. Slottet är bevarat precis som när Fröken Florence lämnade det. Husebys museer har öppet för besök, liksom Växthuset där du kan handla julamaryllis och fina juldekorationer. Julcafeet i vackert tält serverar julbuffe. Det finns flera olika cafeer samt bodar med grillat, hamburgare, kroppkakor och mycket annat gott att äta på området.

 

Sök resa

Program

Vid ankomst till Huseby äter vi en utsökt julbuffé tillsammans i Stallets värdshus. Hela dagen spenderas efter egna önskemål på den ljuvligt tindrande julmarknaden. Här finns olika utställare – skickliga slöjdare, designers och spännande gårdsföretag med egentillverkade delikatesser i hela elva olika lokaler. Varje kväll tänds 500 marschaller och 200 julgranar, som sprider en fantastisk och magisk stämning. Landets största ansamling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen i sina matbodar. Ladda för julbordet med bland annat brännvinsost, knäckebröd, gammaldags rökt storkyckling, lingonbröd, korvar, marsipan, olika vilt, heminlagd sill, struts och en flaska av slottets egen glögg. Vi hittar även guldsmeder och korgmakare här. Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad på marknaden. Smide, keramik, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, glaskonst, karvsnitt och svep, träslöjd i alla tekniker. Klockan 18:00 samlas vi i bussen igen för att påbörja vår hemresa. Med oförglömliga minnen tar vi farväl för denna gång.

Resekalender

20/11TUR för en dag - JUL I KÖPENHAMN (via Höganäs, Laröd, Helsingborg, Malmö)från 395:-
21/11Kosta - Julmarknad från 725:-
21/11TUR för en dag - JUL I KÖPENHAMN (via Rydebäck, Glumslöv, Landskrona, Löddeköpinge, Malmö)från 395:-
22/11Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-
23/11Bordershop Direkt 100 kg (via Bromölla, Kristianstad, Hörby, Malmö)från 620:-