Skip to main content

Ölands skördefest

Pris från:
4 395:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss.
  • Två nätter med del i dubbelrum, Strand Hotell Borgholm.
  • Frukost på hotellet dag 2 & 3.
  • 2-rätters middag inkl. kaffe, dag 1.
  • 3-rätters middag inkl. kaffe, dag 2.
  • Fri entré till hotellets 25m pool.
  • Utflykt till Eriksöre bygata.
  • Guidad rundtur i Karlskrona.
  • Lunch, Bistro Skeppsgossen.
  • Reseledarservice.
Boka resa

Sveriges ”Skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat och hela Öland förvandlas till en enda stor folkfest. Följ med och upplev den speciella stämning som råder. Öland lyser upp av tända facklor och levande ljus, konstnärer öppnar upp sina hem och ateljéer, restauranger och gårdsbutiker håller öppet.  

Sök resa

Program - Läs mer här

Dag 1 – Borgholm
Efter upphämtning på respektive hållplats åker vi mot Ostkusten. Vi gör stopp för fikapaus utmed färdvägen. Färden fortsätter över den ståtliga Ölandsbron och vidare till Eriksöre bygata i Färjestaden. Bygatan är 300 meter lång och fylld av utställare som av mat, dryck & konsthantverk. Här blir det tid att köpa lunch och strosa runt på egen hand bland alla primörer. Vi samlas åter i bussen och åker vidare till Strand Hotell i Borgholm. Vi checkar in på vårt hotell som ligger vackert beläget vid Borgholms gästhamn och med utsikt över Kalmarsund. Eftermiddagen spenderas efter egna önskemål. Kanske en shoppingrunda på stan eller en stunds avkoppling på hotellet lockar, innan vi får njuta av en god gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 2 – Skördefest
Efter en stärkande frukostbuffé ger vi oss i väg för dagens upplevelser. Vi besöker Borgholms Slott där Fårets dag äger rum. Det är en historisk knektmarknad med drygt 50 utställare med ett rikt utbud av hantverk och kvalitetsprodukter som har koppling till får. -En upplevelse utöver det vanliga! Vi åker tillbaka till hotellet och nu tillägnar vi resten av dagen till Skördefesten.  Vi bor centralt med det perfekta utgångsläget till att besöka marknaden efter eget behag. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en 3-rätters middag.

Dag 3 – Karlskrona & hemfärd
Efter en härlig frukost checkar vi ut och påbörjar hemfärden. Vi gör ett stopp i den vackra världsarvs & hamnstaden Karlskrona. Här får vi en kort guidad rundtur innan vi avnjuter lunchen i det pampiga Marinmuseet på Bistro Skeppsgossen. Efter oförglömliga minnen och säkert med en och annan primör i bagaget, tar vi farväl vid hemorten. – Att resa är att leva!


*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/9
Se hållplatser & tider
BussÖlands skördefest
Strand Hotell i Borgholm
Mer än 84 395:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Strand Hotell, Borgholm

Strand Hotell, Borgholm

Strand Hotell Borgholm, beläget vid havet med endast 10 minuters promenad till centrum. Hotellet har privat strand, bastu & inomhuspool. www.strandborgholm.se * Med reservation för tryckfel & ändrin...