Skip to main content

Ölands skördefest

Pris från:
3 595:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss, kaffe & smörgås, Bellas Place, två nätter med del i dubbelrum, Strand Hotell Borgholm, frukost dag 2 & 3, middag på hotellet dag 1, entré till Borgholms slott, besök på Kosta Outlet, eftermiddagsfika på Kronolaxen dag 3, reseledarservice.
Boka resa

Sveriges ”Skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Öland förvandlas till en enda stor folkfest, följ med och upplev den speciella stämning som råder under dagarna när festen pågår! Öland lyser upp av tända facklor och levande ljus, konstnärer öppnar sina hem och ateljéer, restauranger och gårdsbutiker håller öppet.

Sök resa

Program

Dag 1 – Borgholm (32 mil)
Efter upphämtning på respektive hållplats startar färden mot Ostkusten. Första stoppet blir på Bellas Place i Bromölla. Här kliver vi rakt in i 50-talet och avnjuter en kopp kaffe med smörgås, omgivna av rock´n roll, med kromade lister och filmstjärnor. Vi sätter oss i bussen och åker vidare mot Öland och Borgholm. Vi checkar in på vårt hotell som är vackert beläget vid Borgholms gästhamn med härlig utsikt över Kalmarsund. Eftermiddagen spenderar vi på egen hand. Kanske en shoppingrunda på stan lockar eller bara lite skön avkoppling, innan det blivit dags för att äta en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 – Skördefest
Efter en stärkande frukost ger vi oss iväg för dagens upplevelser. Vi besöker Borgholms slott där Fårets Dag äger rum. Här finns drygt 50 utställare som erbjuder ett stort utbud av hantverk och kvalitetsprodukter som har koppling till fåren. Vi kommer även besöka Eriksöre Bygata där de boende går man ur huse för att fira. Här dukas det längs med den 200 meter långa bygatan, upp till fest och försäljning, av alla landskaps läckerheter. Vi åker tillbaka till hotellet och övrig tid spenderas efter egna önskemål.

Dag 3 –  Hemresa (36 mil)
Efter en härlig frukost checkar vi ut och påbörjar hemfärden. Vi gör ett stopp vid Kosta Outlet och får lunchmöjlighet och tid för shopping. Vi gör även ett kort kaffestopp på Kronolaxen i Mörrum innan vi når respektive hemort igen. Vi tar farväl efter en minnesvärd helg.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/9BussÖlands skördefestMer än 83 595:-BokaMer information

Hotell

Strand Hotell, Borgholm

Strand Hotell, Borgholm

Strand Hotell i Borgholm ligger på bekvämt promenadavstånd till bland annat Borgholms Slottsruin, Solliden och centrum. www.strandborgholm.se

Resekalender

26/6TUR för en dag till GILLELEJE via Malmöfrån 280:-