Skip to main content

Gotland - Solens och vindarnas ö

Pris från:
7 295:-
Dagar:4
  • Resa i modern turistbuss.
  • Färjeavgifter Oskarshamn-Visby tur & retur.
  • Tre nätter med del i dubbelrum på Best Western Solhem Hotel i Visby.
  • Middag på hotellet 2 kvällar.
  • Grillbuffé & saffranspannkaka 1 kväll.
  • Frukost på hotellet, dag 2, 3 & 4.
  • Lunch inkl. måltidsdryck dag 2 & 3.
  • Guide dag 1-4 enligt programmet.
  • Entré till Lummelundagrottan.
  • Reseledarservice.
Boka resa

Gotland är ett attraktivt resmål tack vare sin vackra och variationsrika natur. Lummiga lövängar, otrolig blomsterprakt, intressanta gamla gårdar, fornminnen och fiskelägen.
 

 

 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Visby ( ca 38 mil med buss)
Efter upphämtning går färden norrut till Oskarshamn. Vi checkar in på den stora båten som tar oss till Visby på 3 timmar. Framåt eftermiddagen anländer vi till det underbara Gotland och Visby. Efter en kort guidad stadsvandring som översiktligt visar Visby checkar vi in på Best Western Hotel Solhem Visby. Vi checkar in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en god middag och kanske för egna strövtåg inne i Visby. Efter en lång och händelserik dag kan det sedan vara skönt att krypa ner i sängen. 

Dag 2 – Norra Gotland 
Vi startar dagen med en god frukost och samlas därefter i bussen för en guidad heldag till de norra delarna av ön. Vi passerar Slite, där vi gör ett kort uppehåll vid det stora kalkbrottet. Därefter åker vi vidare mot Fårösund för att ta färjan över till Fårö. Överfarten till Fårö tar knappt tio minuter. Vägen går genom gles och vindpinad tallskog till Fårö kyrka där vi besöker Ingemar Bergmans grav. Under vår resa på ön ser vi beteshagar, steniga åkrar, spridd bebyggelse och fiskelägen som vittnar om det nödvändiga tillskott som fisket en gång i tiden gav. Kustens vidsträckta raukfält och klapperstränder ger i sin  storslagenhet intryck av urtid. Efter en god lunch på Fårö återvänder vi till "fastlandet" för att åka utmed Gotlands nordvästra kust till den välkända Lummelundagrottan norr om Visby. Där kommer vi att få en guidad tur genom de spännande och trolska grott-salarna med droppstenar i fantasifulla formationer. På kvällen beger vi oss till en trevlig restaurang inne i Visby där vi bjuds på ”Gotlands nationalrätt” Helgrillat lamm med goda tillbehör och Saffranspannkaka. 

Dag 3 – Södra Gotland
Efter en god frukost samlas vi åter i bussen för en guidad heldag till de södra delarna av Gotland. Södra Gotland, som kallas för ”Sudret”, är en gammal jordbruksbygd med bördiga jordar. Vi stannar till vid ett av Gotlands många ängen som alla är botaniska sevärdheter. Vi gör ett besök i Öja kyrka, en av de vackraste kyrkorna på ön. Det höga tornet ”Gra gasi” är känt som sjömärke. Efter en god lunch kommer vi till öns sydspets där vi finner Hoburgen som är en bred strandremsa fylld av raukar och söndervittrade kalkstensbranter. Som en galjonsbild tronar här Gotlands mest berömda rauk, ”Hoburgsgubben”. På hemvägen till Visby åker vi bland annat utmed Ekstakusten där vi kan se Lilla och Stora Karlsö. Framåt sen eftermiddag är vi åter på hotellet och får en stund på egen hand innan vi samlas för en gemensam middag. Övrig tid av kvällen är fri för egna strövtåg i Visby. 

Dag 4 – Visby – Hemfärd (ca: 38 mil) 
Efter frukost checkar vi ut och packar in vårt bagage i bussen. Nu ska vi få en guidad stadsvandring som visar de delar av Visby som vi inte hann med på den korta stadsvandringen när vi anlände till Visby. Vi ser den drygt tre kilometer långa ringmuren med sina 44 torn. Vi får också se kyrkoruinerna från Visbys storhetstid samt de pittoreska små gränderna i medeltidsstaden. Visby är en grönskande stad. Sevärd är Botaniska Trädgården som anlades i mitten av förra århundradet. Här finns många sällsynta träd och växter. Lunch köper och äter var och en på egen hand efter egna önskemål. Det ges även tid för egna strövtåg innan vi checkar in på båten som tar oss tillbaka till Oskarshamn. Väl i Oskarshamn åker vi  tillbaka till Skåne, fyllda av intryck och upplevelser från Sveriges största och kanske vackraste ö.


*Med reservation för tryckfel & ändringar!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/9
Se hållplatser & tider
BussGotland - Solens & vindarnas öMer än 87 295:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Best Western Solhelm Hotel, Visby

Best Western Solhelm Hotel, Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotel. Byggnaden är vackert beläget i Palissadparken bara ett stenkast från Visbys centrala delar. Hotellet erbjud...