Skip to main content

Gotland - Solens och vindarnas ö

Pris från:
5 995:-
Dagar:5
  • Resa i modern turistbuss
  • Färjeavgifter Oskarshamn - Visby t/r
  • Fyra nätter med del i dubbelrum på Suderbys Herrgård
  • Middag dag 1-4
  • Frukost dag 2-5
  • Lunch inkl. måltidsdryck dag 2 & 3
  • Lokalguide dag 2-4
  • Entré till Lummelundagrottan
  • Entré till Bungemuseet
Boka resa

Gotland är ett attraktivt resmål tack vare sin vackra och variationsrika natur. Lummiga lövängar, otrolig blomsterprakt, intressanta gamla gårdar, fornminnen och fiskelägen.
 

 

 

Sök resa

Program

Dag 1 - Visby (34 mil)
Efter upphämtning går färden norrut till Oskarshamn. I hamnen kör vi ombord på båten som ska ta oss till Visby. Båtresan tar cirka 3 timmar och framåt eftermiddagen anländer vi till det underbara Gotland och Visby. Vi intar våra platser i bussen igen och åker vidare till Suderbys Herrgård. Efter incheckning och gemensam middag på hotellet väntar en god natts sömn.

Dag 2 - Norra Gotland
Vi startar dagen med en god frukost och därefter samlas vi i bussen. Tillsammans med en lokalguide ska vi i dag göra en utflykt till de norra delarna av ön. Vi passerar Slite, där vi gör uppehåll vid ett kalkbrott och kör sedan vidare mot Fårösund. Sjöresan över till Fårö tar knappt tio minuter, sedan kan vi börja vår resa på denna märkliga ö. Kustens vidsträckta raukfält och klapperstränder ger i sin storslagenhet intryck av urtid. Vägen går genom gles och vindpinad tallskog. Vid Fårö kyrka öppnar sig landskapet mot den breda havsbukten i öster. Under vår resa här ser vi beteshagar, steniga åkrar, spridd bebyggelse och fiskelägen som vittnar om det nödvändiga tillskott fisket gav. Lunchen äter vi på lämplig plats under dagen på Fårö. Åter på "fastlandet" åker vi mot den välkända Lummelundagrottan med sina spännande och trolska grottsalar med droppstenar i fantasifulla formationer. Vi ska även besöka Bungemuseet under eftermiddagen. Vidare åker vi tillbaka till hotellet. Efter en gemensam middag på hotellet är kvällen fri för egna strövtåg.

Dag 3 - Södra Gotland
Dagen startar som vanligt med en härlig frukost. Även under dagens utflykt har vi med oss en lokalguide. Södra Gotland kallas för ”Sudret” och är en gammal jordbruksbygd med bördiga jordar. Vår guide kommer under färdvägen att visa och berätta för oss om denna del av ön. Bl.a. kommer vi till öns sydspets där vi finner Hoburgen – en 750 meter lång och 150 meter bred strandremsa, fylld av raukar och söndervittrade kalkstensbranter. Som en galjonsbild tronar här Gotlands mest berömda rauk, ”Hoburgsgubben”, vakande över sina grottor, ”sängkammaren” och ”skattkammaren”. Vi gör ett besök i Öja kyrka, en av de vackraste kyrkorna på ön. Det höga tornet ”Gra gasi” är känt som sjömärke. Framåt eftermiddagen är vi åter på hotellet och får en stund på egen hand innan vi samlas för en gemensam middag.

Dag 4 - Visby
Efter frukost beger vi oss till Visby. Här gör vi en stadsvandring i staden och dess omgivningar. Vi ser den tre kilometer långa ringmuren med sina 44 torn. Vi får också se kyrkoruinerna från Visbys storhetstid samt de pittoreska små gränderna i medeltidsstaden Visby. Det ges även tid för egna strövtåg. Visby är en grönskande stad. Sevärd är Botaniska Trädgården som anlades i mitten av förra århundradet. Här finns många sällsynta träd och växter. Lunch äter var och en på egen hand efter egna önskemål. Framåt eftermiddagen är vi åter på hotellet och får lite egen tid innan vi samlas för en gemensam middag på gotländskt vis. Hela kvällen är gotlandsinspirerad och vi får höra berättelser om natur, kultur och vad som skiljer sig mellan ön och fastlandet. Det bjuds även på intressanta visningar av olika gotländska föremål och det blir tävlingar och stämningshöjande inslag.

Dag 5 - Visby, Hemresa (34 mil)
Efter frukost har det blivit dags att ta farväl av hotellet för denna gång. Vår båt avgår under eftermiddagen och vi har åter en skön båtresa framför oss. När båten lägger till i Oskarshamn går vår färd mot hemorten efter en oförglömlig resa till Sveriges största och kanske mest intressanta ö.

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/8BussGotland - Solens & vindarnas öMer än 85 995:-BokaMer information

Hotell

Suderbys Herrgård

Suderbys Herrgård

Suderbys Herrgård är en gård där gammalt möter nytt i härliga lokaler och skön atmosfär. Här har du som gäst nära till det mesta, vare sig det handlar om golf, sol och bad eller kanske nattliv/sightse...