Skip to main content

Julmarknad i Rostock

Pris från:
3 275:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss, bro-, väg- & färjeavgifter, två nätter med del i dubbelrum på Radisson Blu Hotel, Rostock, middag på hotellet dag 1, frukost dag 2 & 3, guidad
  • stadsvandring i Rostock, möjlighet till inköp max 25 kg/person, reseledare.
Boka resa

Rostocks julmarknad är Nordtysklands största. I en maritim atmosfär bland tegelstenskyrkor och borgarhus sträcker sig de julpyntade trästugorna och stånden från Neuer Markt till Fischerbastion. Här kan vi njuta av de typiska specialiteterna, som Rostocks rökta korv och rökt fisk från Warnemünde.  

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Rostock (25 mil)
Avresa på morgonen via Danmark och vidare till Gedser, där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar, finns det möjlighet att äta lunch.Väl framme i Tyskland åker vi direkt in till Rostocks centrum och kan ge oss ut på julmarknaden för att njuta av den härliga julatmosfären, de utsmyckade bodarna med kulinariska läckerheter och konsthantverk.  Lite senare på eftermiddagen checkar vi in på Radisson Blu Hotel, som ligger nära julmarknaden. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang och äter en gemensam middag.

Dag 2. Stadsvandring & Julmarknad
Efter frukost tar vår reseledare med oss på en guidad stadsvandring.  Resten av dagen ägnar vi åt julmarknaden i centrum. Överallt handlas det julklappar, mat och godsaker, medan julsånger hörs i bakgrunden, det doftar frestande av brända mandlar, pepparkakor och glögg – en tysk julmarknad när den är som allra bäst.

Dag 3 - Hemresa            
På morgonen har vi ytterligare tid att utforska den gamla Hansastaden innan det är dags för hemresa.  Vi får möjlighet till inköp vid någon gränsbutik innan det är dags att ta färjan över till Gedser. Vi fortsätter genom Danmark och återvänder till Sverige via Öresundsbron. Vi är åter i våra hemorter på kvällen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/12BussJulmarknad i RostockMer än 83 275:-BokaMer information

Hotell

Radisson Blu Hotel, Rostock

Radisson Blu Hotel, Rostock

Radisson Blu Hotel Rostock är ett fyrstjärnigt hotell, beläget i centrum. Hotellet har rymliga rum, spa, restaurang och bar. Sevärdheter som Mariakyrkan med sitt astronomiska ur och shoppinggatan Kröp...

Resekalender

23/10Nöjeskryssning Viking Cinderella – Lasse Stefanz (via Kristianstad)från 950:-