Skip to main content

Härliga Italien & Rimini

Status:
Fullt

Längtar du efter blå himmel och soldränkta stränder med underbara bad? Följ med oss på en resa till solens, kulturens, matens och vinets land! 

Sök resa

Program Härliga Italien & Rimini

Rimini 10 dagar

Längtar du efter blå himmel och soldränkta stränder med underbara bad? Följ med oss på en resa till solens, kulturens, matens och vinets land!

Dag 1 – Ingolstadt (94 mil)
Avresa tidig morgon via Öresundsbron och genom Danmark till färjan Gedser – Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till vårt hotell i Ingolstadt.  Vi äter en sen middag på vårt hotell.

Dag 2 – Rimini (76 mil)
Vi äter en härlig frukost och fortsätter sedan resan genom det bayerska omväxlande landskapet. När vi passerat München skymtar vi Alperna för första gången. Vi fortsätter in i Alpvärlden och tar oss via Innsbruck söderut in i Italien. Via Bologna når vi vårt badparadis Rimini och hotell Monica, där middagen väntar. Under dagen gör vi uppehåll på lämpliga platser för välbehövlig lunch och några fikapauser.

Dag 3-8 – Rimini & utflykter
Rimini är en av de största och mest kända badorterna vid Adriakusten. Den breda och långgrunda sandstranden lockar med sina färggranna parasoller och solstolar. Staden erbjuder bra shopping, nöjen och fina sevärdheter. Vi njuter av härligt klimat i fantastiska omgivningar. Vi erbjuder även trevliga utflykter som du kan boka för att få ut det mesta möjliga av din vistelse. Frukost och goda middagar äter vi på vårt trivsamma hotell.

Dag 9 – Ingolstadt (75 mil)
På morgonen säger vi farväl till Rimini och påbörjar hemresan. Vi åker norrut via Österrike till Ingolstadt för middag och övernattning.

Dag 10 – Hemresa (94 mil)
Tidig morgon åker vi vidare genom Tyskland till Rostock där vi ska ta färjan till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd resa till Rimini.

Utflykter (Bokas och betalas på plats)

Minimum 10 personer för att utflykterna ska genomföras.

Gamla Rimini (2 mil)
En förmiddag tar vi bussen in till Riminis gamla stadskärna för att utforska den lite närmare. Här finns många intressanta sevärdheter, som Augustus Triumfbåge och Tiberiusbron och dessutom bra shoppingmöjligheter. Utflykten ingår i resans pris.

San Marino (5 mil)
Vi gör en trevlig halvdagsutflykt till San Marino. Detta bland bergen högt belägna ”miniland” är ett givet utflykts-mål på vår resa. San Marino är den enda kvarvarande av de stadsstater som fanns i Italien under medeltiden. Idag är San Marino en väl fungerande republik med ca 33 000 invånare. Staden erbjuder en sagolik stadskärna och de små gränderna är ett eldorado för shoppinglystna. Pris: 125:-

Santarcangelo & Campo Calcio (40 km)
Vi åker till staden Santarcangelo i regionen Romanga. Här börjar vi med ett besök på Olivgården Paganelli, som är unik i sitt slag och har fått utmärkelsen Italiensk Champion samt vunnit en Oscar för sina produkter. Vi får lära oss hur olivoljan framställs och även provsmaka några av deras oljor. Sedan åker vi den korta sträckan till vingården Case Marcosanti. Vi får en presentation av gården, tillverkningen och deras olika viner. Vi får en mycket elegant provsmakning av några viner med hemlagade delikatesser, som bröd, färskost och marmelader. Pris: 175:-

Hotell

NH Hotel Ingolstadt (ut- och hem).
www.nh-hotels.com

Hotel Monica, Rimini
På hotellet ingår frukost, middag & fritt vin till maten, strandtaxa och solstolar på den privata stranden. Det finns även möjlighet att hyra kylskåp. Först till kvarn! Det är ett mycket trevligt familjeägt hotell, beläget ca 100 meter från stranden. Hotellet har delikata frukostbufféer och middags-menyer som inte lämnar något övrigt att önska. Familjen Belli med anställda gör allt för att vi ska trivas och få en oförglömlig semester i soliga Rimini!

www.hotelmonicarimini.it

 

Hotell

Hotel Monica

Hotel Monica

Hotel Monica, Rimini På hotellet ingår frukost, middag & fritt vin till maten, strandtaxa och solstolar på den privata stranden. Det finns även möjlighet att hyra kylskåp. Först till kvarn! Det är ett...

Resekalender

19/7TUR för en dag till GILLELEJE via Veberöd-Staffanstorpfrån 280:-
20/7TUR för en dag till GILLELEJE via S. Sandby-Teckomatorpfrån 280:-
23/7TUR för en dag till GILLELEJE via Sjöbo-Höörfrån 280:-
24/7TUR för en dag till GILLELEJE via Löderup-Ystadfrån 280:-
28/7Bordershop direkt (100 kg) via Olofströmfrån 600:-