Skip to main content

Julmarknad i Rostock

Pris från:
2 395:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss
  • Bro- väg- och färjeavgifter
  • En natt med del i dubbelrum på Pentahotel, Rostock
  • Middag på hotellet, dag 1
  • Frukost på hotellet, dag 2
  • Möjlighet till inköp, max 25 kg/person
  • Reseledarservice
Boka resa

Under adventstiden förvandlas Rostocks historiska stadskärna till en färgsprakande julmarknad. Ståtliga borgarhus och tegelkyrkor gestaltar Rostocks glansfulla historia som Hansastad. Följ med och låt dig förtrollas av äkta julstämning på tysk mark! Vi bor flott på Pentahotel, med både julmarknad och shopping runt hörnet. 
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Rostock (25 mil)
Avresa på morgonen via Danmark och vidare till Gedser, där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar, finns det möjlighet att köpa lunch. Väl framme i Tyskland åker vi direkt in till Rostocks centrum och kan ge oss ut på julmarknaden för att njuta av den härligt doftande julatmosfären. Vi strosar runt bland ståtliga borgarhus och de vackert pyntade bodarna med sina kulinariska läckerheter och unika konsthantverk. Lite senare på efter-middagen checkar vi in på Pentahotel. På kvällen samlas vi för att avnjuta en delikat middag i hotellets restaurang.


Dag 2 – Julmarknad & shopping
Efter en god frukost beger vi oss ut i julmarknadsvimlet igen. Förmiddagen kan dessutom spenderas i hotellets gym, bastu, på något av stadens många museer eller med en promenad i parken invid den gamla stadsmuren. De tyska caféerna är något annat vi varmt kan rekommendera. Tårtorna är oftast minst lika goda som de ser ut! Julsånger hörs i bakgrunden. Det doftar frestande av brända mandlar, glögg, och pepparkakor – en tysk julmarknad när den är som allra bäst och en förmiddag i återhämtningens och njutningens tecken. Mitt på dagen beger vi oss till färjan som tar oss över till Gedser och Danmark men innan dess besöker vi en prisvärd gränsbutik där det finns möjlighet att handla dryckesvaror inför julen. Färden går sedan vidare genom det danska landskapet mot Sverige och våra påstigningsorter. Vi tar farväl med oförglömliga minnen och säkert en och annan julklapp i bagaget!
 

*Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/12BussJulmarknad i RostockMer än 82 395:-BokaMer information

Hotell

Pentahotel, Rostock

Pentahotel, Rostock

Hotell Pentahotel, Rostock är beläget i hjärtat av den historiska stadskärnan. Hamn-staden med sin unika Hansastad av stil, rikedom, restauranger, klubbar och teatrar breder ut sig precis i närheten a...