Skip to main content

Hundraåriga hemligheter -Prag, Dresden & Berlin

Status:
Fullt

Följ med och utforska 3 historiska huvudstäder. Bedövande vacker vid Moldaus strand ligger Prag, -en stad med tragisk och romantisk historia och kanske världens bästa utomhusmuseum för arkitektur. Vi får även en smak av medelhavsinspirerande Dresden -Nordens Florens. Vi avrundar resan i pampiga Berlin som bubblar av kreativitet, shopping och historia.
 

Sök resa

Program

Dag 1 - Dresden (67 mil)
Från hemorten åker vi via Malmö och över Öresundsbron. Färden går vidare genom Danmark och färjeturen Gedser – Rostock. Vi fortsätter vår resa in i Tyskland och vidare mot Dresden. Vi gör stopp för fika och bensträckare på lämplig plats under resans gång. Det blir även möjlighet att köpa lunch på ett trevligt värdshus längs vägen innan ankomst till Dresden. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en gemensam middag.

Dag 2 - Prag (15 mil)
Efter en bra frukost checkar vi ut och samlas åter i bussen för en guidad busstur i Dresden. Det blir även tid att utforska staden på egen hand och köpa lunch innan vi åker vidare till Hotel Expo i Prag. På kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 3 - På egen hand!
Utvilade och efter en god frukost åker vi in till centrum för en mycket intressant guidad promenad i huvudstaden. Stadsrundturen är till fots och är något krävande. Bekväma skor är att rekommendera. Vi besöker bland annat gamla stan, klocktornet och Prague Castle, som ligger högt placerat ovanför Malá Strama. Sedan är det dags för egentid och på kvällen tar vi oss till Restaurang U Fleku. Här ska vi avnjuta en 3-rätters middag inklusive dryck.

Dag 4 - Bryggeribesök, ölprovning
Utsövda och efter den välsmakande frukosten tillbringas en stor del av dagen på egen hand. Sen eftermiddag samlas vi igen för att göra ett intressant bryggeribesök med utsökt ölprovning på Staropramen Brewery i Prag. Idag avnjutes middagen på egen hand och efter egna önskemål.

Dag 5 - Berlin (36 mil)
Vi avnjuter en god frukostbuffé och utcheckning samlas åter i bussen. Idag går färden till Berlin. Väl framme gör vi en guidad rundtur i staden innan vi checkar in på centrala Park Inn By Radisson Alexanderplatz. Vi gör oss bekväma i våra rum och får lite egentid innan vi samlas åter för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 6 - Hemfärd (46 mil)
Vi njuter av vistelsens sista och goda frukostbuffé, checkar ut och samlas i bussen för att påbörja vår hemfärd. I Rostock gör vi ett stopp för möjlighet till prisvärd shopping. I hamnen väntar färjan som skall ta oss till Gedser. Vi kör vidare genom det danska landskapet och via Öresundsbron är vi snart åter på skånsk mark. Med hundraåriga hemligheter rikare, tar vi farväl vid respektive avstigningsort.

Hotell
IntercityHotel, Dresden (1-2/5)
Hotel Expo, Prag (2-5/5)
Park Inn by Radisson, Berlin (5-6/5)


*Med reservation för tryckfel & ändringar! 

Hotell

Hotel Expo, Prag

Hotel Expo, Prag

Hotel Expo är beläget nära Prags historiska centrum och kombinerar modern inredning, fyrstjärnig kvalitet och internationella rätter. www.expoprag.cz...