Skip to main content

Diamanter, blommor & palats -Möt våren i Holland

Status:
Fullt

Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Vi njuter i den fantastiska blomsterparken Keukenhof och tar en tur på Amsterdams berömda kanaler – Möt våren i Holland!
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Holland är starkt förknippat med blommor och framförallt med tulpaner.  Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Vi njuter i den fantastiska blomsterparken Keukenhof och tar en tur på Amsterdams berömda kanaler – Möt våren i Holland!
 
Dag 1 – Malmö – Bremen (47 mil)
Avresa på morgonen från hemorten. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Vi äter lunch på egen hand på färjan och fortsätter sedan söderut förbi Lübeck och Hamburg med ankomst till Bremen sen eftermiddag. Vi gör en guidad stads-vandring kring torget i Bremen och åker sedan vidare till vårt hotell i Bremen för middag & övernattning.

Dag 2 – Nordsjövallen, Volendam och Flevoland (40 mil)
Efter en välsmakande frukost är det dags att lämna Bremen. Vi har inte så långt till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det vackra landskapet i provinserna Groningen och Friesland. Vi fortsätter över den 3 mil långa Nordsjövallen, Afsluitdijk, som skiljer Nordsjön från Ijselmeer och åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi äter lunch på egen hand och njuter av den härliga atmosfären bland de små husen innanför vallarna. Via Hoorn och Enkhuizen når vi ytterligare en vall, nämligen den 3 mil långa vallen som för oss över till den från havet nyvunna provinsen Flevoland. Vi åker vidare till vårt hotell Amrath Hotel Media Park i Hilversum och inkvarterar oss för tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 – Panorama Mesdag & Keukenhof 
Efter en god frukost samlas vi i bussen och åker till Haag där vi skall titta på en mycket berömd och spektakulär rund-målning. Resten av dagen tillbringar vi i blomsterparadiset Keukenhof. I parken finns nästan 3000 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år. Vi strosar runt på egen hand och njuter av bedårande omgivningar. På eftermiddagen åker vi en runda i Hollands mest berömda lökodlings-område innan vi åker tillbaka till vårt hotell. På kvällen njuter vi av en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 4 – Amsterdam
Idag skall vi njuta av den fantastiska staden Amsterdam. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. Vi gör först en rundtur med vår buss i stadens utkanter och lämnar därefter bussen för att besöka ett av stadens diamantsliperier. Därefter stiger vi ombord på en av stadens många kanalbåtar. Vi får under cirka en timme uppleva centrala Amsterdam från kanalperspektiv vilket är en upplevelse som vi sent kommer att glömma. Efter kanalturen blir det gott om tid att äta lunch och utforska staden på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5 – Paleis Het Loo (40 mil)
Vi checkar ut från vårt hotell och fortsätter på fina vägar österut till Apeldoorn. Här ska vi besöka det helt nyrenoverade slottet Paleis Het Loo med sin tillhörande världsberömda barock-trädgård. Slottet var det nederländska kungahusets sommar-slott från 1600 talet fram till drottning Wilhelminas död år 1962. Vi kommer få audioguidning men det blir också tid att utforska slottet och trädgården på egen hand. Ett minne för livet! Här finns även möjlighet att köpa lunch. Vi samlas sedan åter i bussen för att åka till vårt övernattningshotell i Bremen. På kvällen samlas vi åter för en avslutningsmiddag i hotellrestaurangen.

Dag 6 – Bremen – Malmö
Vi lämnar vårt hotell och åker mot Puttgarden. Vi gör stopp för lunch och shopping i någon prisvärd gränshandel innan vi tar färjan över till Rödby. Resan fortsätter sedan genom Danmark och via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra hemorter efter en oförglömlig Hollandsresa.

 

Med reservation för tryckfel & ändringar!
 

Hotell

Amrath Hotel Media Park Hilversum

Amrath Hotel Media Park Hilversum

Amrath Hotel Media Park är centralt beläget i Hilversum med närhet till stadens stora utbud av trevliga butiker och restauranger.